ЦИТАТИ ТИЖНЯ

15.05.2009

Петро Порошенко,

голова ради Нацбанку

— про антикризові заходи уряду:

— На жаль, друге пришестя Спасителя ще не настало. І всі наші лідери мало на Нього схожі. Як би не старалися, вони не можуть перетворити воду на вино, і коли повідомляють, що зроблять це, то обманюють. Треба говорити правду. Я стверджую, що в країні немає і бути не може антикризової програми як панацеї від усіх бід. Така програма — це обман, її немає і в світі.

(«Комсомольская правда в Украінє»)

Адам Мартинюк,

народний депутат від КПУ

— про те, чому його фракція не хоче голосувати за відставку міністра Луценка:

— Ми ж серйозні люди. Ось відкриють потім підручники [історії]: а там просто — відправили Луценка у відставку, бо напився, дебоширив, звільнили... Це ж слід в історії!

(«Українська правда»)

Борис Колесников,

народний депутат від Партії регіонів

— про комуністів, які не хочуть відставляти Луценка (бо галас навколо нього, за словами Петра Симоненка, — нібито «боротьба кланів»):

— У нашій країні є два клани. Це міліцейські генерали і фракція КПУ в парламенті. І, до речі, навіщо ви, комуністи, вимагаєте запровадження смертної кари за хабарі? Вас же першими розстріляють!

(MihailoBrodskiy.livejournal.com)

Віктор Черномирдін,

посол РФ в Україні

— про те, чому його країна не хоче приєднуватися до проекту ЄС «Східне партнерство»:

— Усе щось там придумуємо, все до чогось приміряємося... Ні, щоб нормально жити, працювати, співробітничати — вступаємо кудись! Нам, Росії, вступати не пристало. Коли починаємо вступати, обов’язково на щось наступимо, тому краще не вступати.

(«Українська правда»)

Костянтин Затулін,

депутат Державної думи Росії, директор Інституту країн СНД

— про вимоги Кремля до розвитку подій в Україні:

— Якщо на Україні не зможуть дати Росії всіх гарантій [щодо відмови Києва від проєвропейської політики та забезпечення російських інтересів, у т.ч. базування ЧФ у Севастополі після 2017 року], у Російській Федерації прийдуть до висновку, що зовсім необов’язково Україна повинна зберігатися як держава.

(«Фокус»)