Вільна полонена фільму

15.05.2009
Вільна полонена фільму

Медлін Стоу — акторка й режисерка.

Х’ю Джекман, Рейчел Вайс, Роберт Паттінсон — коли такий визначний ансамбль збирається в одному проекті, варто сподіватися, що він буде вдалим. Перелічених кінозірок залучила до свого режисерського дебюту їхня колега Медлін Стоу. Досі 50–річна актриса була відома за ролями у фільмах «12 мавп», «Останній з могікан», «Вибрики долі», а тепер надумала перейти на «вищий рівень».

Сценарій до стрічки Unbound Captives («Вільні полонені») Медлін також написала самотужки, щоправда, трохи допомагав чоловік — актор Брайан Бенбен. І було це аж 16 років тому. Попри те, що кінокомпанії пропонували за сценарій мільйони доларів, Стоу твердо вирішила нікому його не продавати. Вона прагнула не лише зняти фільм, а й зіграти головну роль. Тоді не склалося, а тепер, з огляду на свій уже немолодий вік, Стоу вирішила доручити цю місію красуні Вайс.

За сюжетом їй належить перевтілитися в жінку, чоловіка якої вбили, а дітей викрали індіанці племені команчі (з ними білошкірі американські поселенці воювали у 1859 році). Мужньому Джекману, звісно, дісталася роль головного мачо, а 23–річний Паттінсон, якого шанувальники «поттеріани» знають як Седріка Дігорі з епізоду «Гаррі Поттер і Кубок вогню», стане сином головної героїні.

Медлін зізнається, що відтоді, як відмовилася продати сценарій за п’ять мільйонів доларів кіностудії (там хотіли взяти на головні ролі якусь іншу актрису та Рассела Кроу), вона постійно шліфувала сюжет. «Я проживала кожну сцену багато разів, тому цей фільм мені дуже дорогий», — зізнається вона.