Вартість Рубіни в євро — 310 тисяч

25.04.2009
Вартість Рубіни в євро — 310 тисяч

Фільм «Мільйонер із нетрів» зробив Латіку — Рубіну Алі — зіркою.

Ще не вляглися кінематографічні пристрасті навколо оскароносного британсько–індійського фільму «Мільйонер із міських нетрів», як розпалилися нові, зовсім­ не кінематографічні. Поліція Мумбая минулої неділі заарештувала Рафіка Куреші — батька дев’ятирічної акторки Рубіни Алі, яка в «Мільйонері з нетрів» зіграла одну з головних ролей — дівчинки на ім’я Латіка. Батькові висунули звинувачення в тому, що він... намагався продати доньку за 310 тисяч євро багатому шейху з Об’єднаних Арабських Еміратів. Але покупець виявився зовсім не багатим і зовсім не шейхом, а... журналістом популярного британського таблоїда «Ньюс оф зе ворлд» («Новини світу»), який за завданням редакції виконував «таємне завдання».

Після арешту поліція кілька годин допитувала Рафіка Куреші, а потім взялася до перегляду викривального, таємно зробленого відеозапису переговорів «шейха» і «турботливого татка» та їхньої угоди про купівлю–продаж маленької Рубіни. Наразі батько не визнає своєї вини. Рафік стверджує, що до продажу доньки його змусили якісь неназвані голлівудські боси. У певний момент батько–работорговець таки проговорився: «Ми нічого не отримали від фільму. А я повинен вибирати, що краще для мене, родини та моєї доньки». Мачуха дівчинки, у свою чергу, каже, що про продаж Рубіни дізналася два тижні тому, але не сприйняла серйозно попередження старшої доньки, яка розповіла їй про таку оборудку.

Може, це звучить і шокуюче, але такі «угоди» не є чимось надзвичайним у бідному індійському суспільстві, де людське життя має визначену ціну, а дітей вважають товаром, який можна продати чи віддати за борги.

Однак Рафік Куреші говорить неправду, коли заявляє, що «ми нічого не отримали від фільму». Можливо, під словом «ми» він розуміє винятково себе. Рубіна ж уже встигла знятися в рекламі разом із Ніколь Кідман. Минулого місяця агенція «Ассошіейтед пресс» повідомила, що родини маленьких акторів фільму «Мільйонер із нетрів» отримають пристойні квартири. Продюсери стрічки вирішили не видавати на руки батькам зароблені дітьми гроші, щоб ті їх не розтринькали. Натомість організували спеціальний фонд, кошти з якого в майбутньому підуть на гарантування зірковим дітям доброї освіти та житла.