Пристрасті на паркеті

24.04.2009
Пристрасті на паркеті

(з сайту каналу «1+1».)

Завтра — фінал другого сезону змагань «Танцюю для тебе» на каналі «1+1». Прихильники прекрасного будуть уболівати за перемогу хореографічної майстерності; ті, хто переживає за долі дітей, за здійснення мрій яких танцюють пари, віддаватимуть голоси за більш нужденного. Поєднання мистецтва і «соціалки» дало змогу телеканалу тимчасово звести споживачів різного телепродукту в єдиний клуб за інтересами і з початку показу другого сезону шоу утримувати високі рейтинги. І це незважаючи на те, що всередині команди творців «Танцюю для тебе» відбувалися жорсткі дискусії, скандали й інтриги. А від’їзд на гастролі Анастасії Каменських і травма Ксенії Горб взагалі додали проектові чергову порцію форс–мажорів.

 

Заміна журі «на переправі»

Другий сезон «Танцюю для тебе» стартував 28 лютого. А вже в останніх числах березня призначили нового режисера–постановника проекту. Пішов Андрій Дончик, який починав із «Телеманії» і на «плюсах» пропрацював 13 років. Прийшов Олексій Гончаренко, колишній керівник компанії Star Media Entertainment, яка співпрацювала з «1+1» у виробництві проекту «Танці з зірками».

Людям, близьким до телебачення, зрозуміло, що така «заміна коней на переправі» — це результат конфліктів між членами доткаченківської команди «плюсів» і новим керівництвом.

«Я пішов з четвертого ефіру, стосунки стали критичними, — каже «УМ» Андрій Дончик. — Змушений був спочатку піти на «лікарняний», а потім за власним бажанням звільнився з каналу. Шоу має бути максимально чесним. Ми не повинні підлаштовуватися ні під кого, бо учасники проекту танцюють за здійснення дитячих мрій. Так було, допоки я працював у проекті. Уже по–іншому».

До речі, з Андрієм Дончиком одночасно звільнилися ще два творці «Танцюю для тебе» — продюсер Іванна Дядюра та відповідальний за документальну частину режисер Павло Овечкін.

«Саме танець має бути головним в усьому, що роблять конкурсанти», — переконував усіх член журі другого сезону «Танцюю для тебе» хореограф–авангардист, Раду Поклітару. Але після зникнення з проекту Насті Каменських суддю–професіонала змінив партнер співачки, хореограф Діма Дікусар.

Для «УМ» Раду прокоментував ситуацію так: «У першу чергу, я — професіонал. Танець — це моє життя. Коли потрібно йти на компроміс, я почуваюся некомфортно і як людина, і як професіонал. Моє враження стосовно проекту в цілому: шоу, в якому хочуть поєднати непоєднувані речі».

Прес–служба телеканалу «1+1» пояснює зникнення з проекту Раду Поклітару його гастролями, про які організатори проекту знали з самого початку. « Раду повернувся два тижні тому, але повертати його на два ефіри не було сенсу. Поклітару і продюсери проекту «Танцюю для тебе» про все домовилися полюбовно, у них немає один до одного жодних претензій», — переконує прес–служба «плюсів».

Бідна Настя

Одну з найрейтинговіших українських співачок Настю Каменських, за інформацією з каналу «1+1», вмовляли взяти участь у танцювальному шоу. І учасниця проекту «Потап і Настя» з самого початку попереджала про інші плани, які можуть висмикнути її з «Танцюю для тебе». Так і сталося. Потрійний контракт учасниці «Потапа і Насті» з російською стороною заслав бідну Каменських до бургерів. Можна, звичайно, моралізувати, що жодна дитяча мрія не варта концертів у російських клубах Німеччини. Але є контракти і закони шоу–бізнесу.

До речі, Шоптенко і Бондарчук залишилися в проекті не тільки з милості журі. Вони не могли залишити проект, бо без дуелі, через особливі обставини уже вибула пара Дікусар–Каменських. А всі прямі ефіри та кількість учасників у них чітко розплановані.

Дікусар танцюватиме з... Дружиніною?

У фіналі на паркеті залишилися дві пари: Бондарчук–Шоптенко та Костецький–Мерлені. Василь та Олена виборюють перемогу для Насті Царапенко з унікальним голосом, яка мріє про електронне піаніно та облаштування притулку для тварин. Сергій та Ірині танцюють за плавця–інваліда Сергія Солнцева. Хлопчина, який пересувається на інвалідному візку, впевнений, що йому допоможе лікування і реабілітація у відомому центрі доктора Козявкіна у Трускавці. Як повідомила одна з учасниць гала–концерту, танцівники, які зараз готуються до останнього ефіру на кіностудії імені Довженка, думають, що переможуть Ірині та Сергій.

Канал «1+1» на гала–концерт готує сюрпризи: затанцюють судді, покаже цирковий номер Інна Цимбалюк, на паркет вийде повним складом сімейна танцювальна команда футболіста Гусіна. Найімовірніше, не з’явиться скандальна учасниця «Євробачення» Анастасія Приходько зі своїм продюсером Костянтином Меладзе, про участь якої говорили раніше.

Піар–служба «Потапа і Насті» та прес–служба «плюсів» запевняють, що на гала–концерті буде Настя Каменських. У вівторок Діма Дікусар на кіностудії Довженка станцьовувався з... Лізою Дружиніною, партнера якої — Віктора Павлика — не буде в останньому ефірі. У пасадоблі двох хореографів — Дікусара та Дружиніної, за інформацією «УМ», ставку роблять на танцювальну техніку. Бо, як казав, ще будучи членом журі, Раду Поклітару, «перше слово у назві проекту «танцюю».

  • Сашко Лірник: Казку пропускаю через себе...

    Хто не знає Сашка Лірника? Виявляється, є такі. Та з кожним новим днем незнайків стає все менше: то книга з Лірниковими казками до рук потрапить, то диск хтось перепише й дасть послухати, то на телебаченні Лірникову вечірню казочку тато з мамою увімкнуть. Казкар постійно спілкується з читачами, слухачами й глядачами, їздить з волонтерською місією на Донбас, а також за кордон, до українців діаспори. >>

  • Розкадровані мандри

    Професійна мандрівниця Ольга Котлицька цього тижня у Києві збирає друзів, щоб нагадати: телепроекту про подорожі, автором і ведучою якого вона є, уже 20. Спочатку був «На перший погляд», потім він трансформувався у «Не перший погляд». >>

  • Сміятися з леді-боса

    Навіть якщо комедії не ваш улюблений кіножанр, варто подивитися на неперевершений талант однієї з найсмішніших сучасних коміків — американської акторки Меліси Маккарті у новій стрічці «Леді бос», що цього тижня виходить у прокат в Україні. >>

  • «За мною там Непал, Гімалаї сумують»

    Телеведучий Дмитро Комаров на каналі «1+1» показав Камбоджу, Індію, Кубу, Болівію та інші країни такими, як ніхто не здогадувався. Він «вивертає» світ і показує його з вражаючих сторін. У кабінеті Дмитра в офісі «Плюсів», де ми ведемо розмову, ніби зібрані шматочки екзотичних країн, у деталях. >>

  • У новинах немає змоги «погратися»

    Упродовж останніх років вибагливі телеглядачі, які цінують свій час, усе частіше відмовляються від перегляду ефірів так званих великих каналів, де навіть у новиннєвих блоках орієнтуються на «інформацію розваг» — інфотеймент. >>

  • Провокатори з мікрофонами

    У Донецьк прибула група з 20 представників російських ЗМІ, перед якими поставлено завдання «фіксації обстрілів мирного населення українськими військовими», а також «консультацій» з організації провокацій, — повідомили в групі «Інформаційний спротив». >>