ХРОНІКА

24.04.2009

Бокс

У головному поєдинку вечора боксу, що відбувся позавчора в харківському Палаці спорту «Локомотив», українець Сергій Федченко відстояв титул інтерконтинентального чемпіона за версією IBF у вазі до 63,5 кг, перемігши технічним нокаутом у сьомому раунді аргентинця Дієго Хесуса Понте.

* * *

Чемпіон світу за версіями IBF і WBO, українець Володимир Кличко, і претендент на його титули, британець Девід Хей, провели прес–конференції в Гельзенкірхені й Лондоні. Агресивний Хей знову з’явився перед публікою у футболці із зображенням себе самого, який тримає відірвані голови братів Кличків. Володя на це відповів обіцянкою перемогти суперника не одразу, а «мучити» до 12–го раунду, й лише потім відправити його в нокаут, перетворивши обличчя Девіда на піцу.

Нагадаємо, бій на стадіоні «Фелтінс–арена» у Гельзенкірхені відбудеться 20 червня.

Хокей

Головний тренер збірної України Олександр Сеуканд написав заяву про звільнення з посади. У цьому сезоні наша національна команда не пробилася на Олімпійські ігри й не змогла повернутися до вищого дивізіону чемпіонату світу, а також зазнала розгромної поразки у фіналі «Кубка Полісся» від білорусів. Чи приймуть відставку Сеуканда боси українського хокею, стане відомо на сьогоднішньому виконкомі ФХУ.

* * *

НХЛ. Кубок Стенлі. 1/8 фіналу. «Монреаль» — «Бостон» — 1:4 (серія до чотирьох перемог — 0:4)

Баскетбол

Українська суперліга. «Плей–оф». 1/4 фіналу. «Пульсар» — «Київ» — 58:55 (серія до трьох перемог — 1:2).

Споруди

Вартість реконструкції голов­ної арени Євро–2012 — київського НСК «Олімпійський» — за півроку зросла майже вдвічі. Попередньо вона становила 1,5 млрд. грн., на початок року — 2,1 млрд., а тепер Міністерство у справах сім’ї, молоді і спорту вимагає від уряду 2,8 млрд. «Спортивний» міністр Юрій Павленко називає причиною те, що «розрахунки застаріли», тоді як депутати від Партії регіонів, Віктор Корж і Равіль Сафіуллін, — корупційні схеми. Для перевірки цільового використання державних коштів планується створити слідчу комісію.