Зима і в березні найсильніша

24.04.2009
Зима і в березні найсильніша

Президент Федерації біатлону Володимир Бринзак і березнева лауреатка Вікторія Семеренко. (Фото Івана ЛЮБИША–КІРДЕЯ.)

З усіх зимових видів спорту нашу країну на міжнародній арені найкраще представляє біатлон. Вітчизняні «стріляючі лижники» цієї зими видали один із найкращих сезонів за часів незалежності України. Закономірно, що «спортсменом березня» в Україні визнали біатлоністку Вікторію Семеренко. У перший місяць весни вона завоювала «золото» й «срібло» на чемпіонаті Європи, а також «бронзу» на етапі Кубка світу.

Позавчора Вікторію нагородили в Національному олімпійському комітеті. Пам’ятну статуетку, диплом та грошову премію від НОК доповнили подарунки від президента Федерації біатлону Володимира Бринзака. Найкращим тренером місяця назвали Григорія Шамрая — наставника близнючок Семеренко.

Нагадаємо, що жіноча команда, в якій тон задає Віта, фінішувала четвертою в Кубку націй — від другого місця нас відділили мізерні 32 очки. Сама ж Семеренко закінчила сезон на 13–му місці загального заліку Кубка світу, що стало найвищим серед усіх наших жінок та чоловіків. «Сезон вийшов чудовим, і надалі я намагатимусь показувати не гірші результати», — оцінює свої здобутки лауреатка.

«Віта впродовж усього сезону була справжнім лідером збірної, продемонструвала найкращі результати. Із чотирьох березневих нагород наших біатлоністів вона здобула три, тому ми не вагалися у виборі», — сказав на церемонії нагородження Сергій Бубка. Президент НОК пожалкував, що наша спортсменка кілька разів зупинялася зовсім близько до п’єдесталу, й побажав, аби Вікторія частіше перетворювала вдалі виступи на медалі.

Особливі сподівання на Віту ми покладаємо на Олімпійських іграх–2010, що відбудуться в Канаді. Підстав для цього додав етап Кубка світу у Ванкувері, де Семеренко на різних дистанціях фінішувала на третьому, шостому й четвертому місцях. Тепер би принаймні повторити «бронзовий» успіх.

Вірить у можливість олімпійського здобутку й пан Бринзак, котрий називає своє відомство провідним у спортивній Україні, і не лише серед зимових видів. «Приємно, що за підсумком заліку Кубка націй до Ванкувера поїдуть шість наших дівчат та п’ять хлопців», — після таких слів президента ФБУ хочеться вірити, що кількість перейде в якість, і ще сильніше тримати кулаки за українців на наступних змаганнях.