РАХУНКОВА ПАЛАТА

24.04.2009

7 мільярдів гривень
склали чисті збитки українських банків за підсумками I кварталу поточного року. За інформацією Національного банку, це насамперед пов’язано зі значними обсягами відрахувань у резерви під активні операції банків. У повідомленні також додається, що за вказаний період сумарний дохід фінустанов зріс на 68,1 відсотка в порівнянні з аналогічним періодом 2008 року і дорівнював більше 37 мільярдів гривень. Водночас у 2,2 раза зросли й видатки — до 44 мільярдів гривень.

 

750 мільйонів доларів
позики може отримати наша держава на оздоровлення фінансової системи від Світового банку. Для цього, йдеться у повідомленні ради директорів фінансової установи, до 30 червня Україна повинна забезпечити створення комплексної програми для вирішення питання рекапіталізації та ліквідації українських банків. А повноваження Національного банку до 2010 року будуть передані Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Після цього позика може бути надана двома траншами. Перші 350 мільйонів доларів США, в разі дотримання Україною вимог, перерахують уже в травні–червні поточного року.

 

500 мільйонів гривень
виділило Міністерство транспорту та зв’язку на будівництво об’їзних доріг у містах, котрі прийматимуть Євро–2012. Як повідомив очільник відомства Йосип Вінський, зокрема, на кільцеву дорогу в західній частині Дніпропетровська з вказаної суми перерахують 133 мільйони гривень. Згідно з постановою Кабінету Міністрів, ще 70,3 мільйона гривень направлять на реконструкцію автодороги Північно–Східний об’їзд Києва, а 59,7 млн. грн. — на Південно–Східний об’їзд. Окрім того, 50 мільйонів гривень витратять на будівництво кільцевої дороги в обхід Одеси. А ще 186,2 млн. грн. — на покращення дорожньої інфраструктури Донецької області.

 

15 тисяч людей
постраждали внаслідок землетрусу в Китаї, який стався 19 квітня. Землетрус силою 5,5 бала призвів до пошкодження на північному заході цієї держави 3,2 тисячі будинків. За попередніми даними, сума збитків оцінюється у 8 мільйонів доларів США. 12 травня 2008 року Китай переживав значно страшніший природний катаклізм, у якому загинуло майже 70 тисяч людей, а мільйони залишилися без власного помешкання.

 

1 тисячу гривень
зобов’язав сплатити мера Судака Андрія Дементьєва суд за корупційні дії. За повідомленням прес–служби прокуратури Криму, міського голову спіймали на невинесенні на розгляд сесії міської ради питання про виплату собі матеріальної допомоги. Натомість пан Дементьєв ухвалив таке рішення одноосібно. Згідно зі складеним Управлінням з боротьби з організованою злочинністю протоколом, таким чином мер є винним у порушенні, передбаченому Законом України «Про боротьбу з корупцією».

 

450 кілограмів
заважила Великодня паска, яку до свята в місті Сельникове у Дніпропетровській області випекли місцеві пекарі. На здобу висотою майже два метри семеро кухарів витратили 170 кілограмів борошна, 75 кілограмів цукру, 60 літрів молока, 750 яєць, 25 кілограмів родзинок тощо. Представники «Книги рекордів України», які зафіксували досягнення, констатували, що паска стала найвищою у світі й другою за вагою. Нині продуктом у Свято–Миколаївському соборі частують людей.

 

100 непобитих рекордів
Гіннесса одночасно зараховані за мешканцем Нью–Йорка Ашрітом Фурманом, який прочитав на 111 мовах, у тому числі й українською, вірш відомого митця Шрі Чинмоєм «Коштовний». Підкорення рекорду відбувалося перед ратушею міста, а читання тривало близько півтори години. Свої читання Фурман присвятив автору восьмирядкового вірша, а також представникам 170 національностей, які мешкають у Нью–Йорку.

 

25–й випадок
смерті від пташиного грипу зареєструвала влада Єгипту. Останньою жертвою смертельного вірусу стала 25–річна мешканка Каїра, перші ознаки недуги у якої з’явилися на початку квітня. Незважаючи на госпіталізацію дівчини до лікарні каїрського університету Айн–Шамс, врятувати її не вдалося. А напередодні міністерство охорони здоров’я Єгипту повідомило про смерть від пташиного грипу 6–річного хлопчика.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>