НОВИНИ ПЛЮС

16.04.2009

Опитування

Майже половина українців підтримує одночасне проведення виборів Верховної Ради і Президента — 48,3%. Про це свідчать результати опитування, проведеного компанією GfK Ukraіne на замовлення Національного інституту стратегічних досліджень. «Скоріше» підтримують одночасні вибори 11,2%, «скоріше, не підтримують» — 4%, не підтримують — 29,8%, ще 6,7% затруднилися з відповіддю. 24,7% вірять, що такі вибори принесуть зміни на краще, 20% — «скоріше, вірять».

75,7% виступають за запрова­дження відкритих списків на парламентських виборах.

Опитування проводили 9–11 квітня методом телефонного інтерв’ю за вибіркою серед 600 респондентів у містах із кількістю мешканців понад 50 тисяч.

Партактив

Заступник голови секретаріату Президента Роман Безсмертний знову вступив у партію «Народний союз «Наша Україна». «Виконувати обов’язки голови виконкому і при цьому не бути в партії — це не правильно щодо людей, з якими я планую працювати», — пояснив свій крок Безсмертний через прес–службу НСНУ.

Справа Чорновола

Генпрокуратура проведе ексгумацію тіла загиблого лідера Народного руху В’ячеслава Чорновола тільки після отримання згоди родичів. Про це заявив заступник Генпрокурора Микола Голомша. «Необхідність [ексгумації] назріла, але поки ми не поспілкуємося з усіма родичами, не доведемо їм необхідність це зробити, я не хочу брати відповідальність на себе і говорити, що ми будемо це робити», — цитує Голомшу «Інтерфакс–Україна». За його словами, існують підозри, що «не зі всіма тілесними ушкодженнями, які були описані, розібралися судові медики». Зокрема, є думка, що «не прописаний механізм походження окремих тілесних ушкоджень на черепі».