«Залізобетонні» аргументи

«Залізобетонні» аргументи

Другий день візиту в Україну делегації УЄФА на чолі з президентом цієї футбольної організації Мішелем Платіні був присвячений презентації українською стороною результатів підготовки держави до чемпіонату Європи з футболу в 2012 році. Після проведення розширеної наради гостям запропонували ознайомитися з реконструкцією спорткомплексу «Олімпійський» у Києві. Разом із делегатами будівельний майданчик, на який наразі перетворилася головна спортивна арена країни, відвідав Президент Віктор Ющенко.

Крок у «світле» минуле

Крок у «світле» минуле

У країні дедалі дужче «пахне» дочасними виборами, тому в регіонах почалося загравання з електоратом. Запоріжжя — не виняток, і місцеві філії політпартій і рухів наввипередки нагадують виборцям про своє існування.

Затоплена Висота

Затоплена Висота

Амбітний проект колишнього обласного голови Євгена Кушнарьова несподівано дав руйнівну тріщину. Споруду триповерхового музею, збудованого в середині найвищого в регіоні пагорба чотири роки тому, тепер зусібіч заливає водою. Вона тут скрізь — у підвалі, експозиційних залах і навіть в електрощитах. Щодня співробітники комплексу вичерпують відрами, але вода звідкись проступає знову. Частину експонатів уже відвезли на збереження до Харківського художнього музею, решту рятують як можуть у більш–менш сухих кутках. Якщо так триватиме й далі, кажуть фахівці, з «Висотою маршала Конєва» можна розпрощатися назавжди.

Гроші не пахнуть — «бабло» не «фонить»

Гроші не пахнуть — «бабло» не «фонить»

У політичних — і не тільки — колах Тернополя жваво обговорюють «радіаційний» скандал, що одержав загальнодержавний резонанс. Як повідомив прес–центр Служби безпеки України, співробітниками цього відомства, а саме бійцями спецпідрозділу «Альфа», затримано на території Тернопільщини трьох­ мешканців регіону, які за десять мільйонів доларів (!) намагалися продати контейнер із радіоактивною речовиною. Точніше — більш як трьома з половиною кілограмами радіоактивного металу Плутоній–239, який використовують, зокрема, терористи для виготовлення так званої «брудної» бомби.

Задимлена совість

Задимлена совість

Оповиті димовою завісою краєвиди і «пожежні» повідомлення еменесників, які нагадують хроніку із зони стихійного лиха, — такими є чи не найголовніші ознаки перших теплих днів у нашому краї. Прикро, але згадана «стихія» є цілковито рукотворною. Свідоме спалювання сухої трави, очерету не лише завдає непоправної шкоди екології, а й провокує виникнення десятків малих і великих пожеж.

«Совок» залиште для себе!

«Совок» залиште для себе!

Майже не виникає сумнівів, що голову Нацради Віталія Шевченка «підуть» уже найближчим часом: у переддень початку мовлення на вже колишній FM–хвилі Radio One «Радіо Алла» Національна рада з питань телебачення та радіомовлення України таки задовольнила відставку пана Куруса, який написав заяву услід за головою Віталієм Шевченком. Як «УМ» уже писала, конфлікт усередині наглядового за мовниками органу виник після протесту пана Шевченка та пана Куруса проти передачі української хвилі грошовитим російським інвесторам на чолі з Аллою Пугачовою. Тепер будемо «насолоджуватися», говорячи словами члена Нацради Тетяни Мокріді, «на новій хвилі державною мовою».

Лікуємось від «вакцинофобії»?

Лікуємось від «вакцинофобії»?

З 20 по 26 квітня Україна вперше долучиться до Європейського тижня імунізації — «Попередити. Захистити. Щепити» — щорічної ініціативи, започаткованої для інформування про переваги імунізації. Так, наступного тижня по всій державі стартує акція ознайомлення про важливість вакцинації. «На сьогодні ми маємо певні проблеми, які стосуються поширення інфекційних захворювань, які можна попередити, — сказала вчора на прес–конференції директор Департаменту материнства, дитинства та санаторного забезпечення МОЗ України Раїса Моїсеєнко. — Це такі страшні інфекції, як правець, дифтерія. Педіатри стурбовані цією ситуацією. Найстрашніше, що практично кожна четверта дитина помирає від дифтерії».

Яйця для Гіннесса

Яйця для Гіннесса

Шоколадне яйце, висота якого становить один метр, виготовив відомий закарпатський кондитер Валентин Штефаньо. Для цього йому знадобилося понад 30 кілограмів «солодкого матеріалу» чорного й білого сортів. Кондитер застосував спеціальні полікарбонатні форми, доставлені з Італії, виготовив дві половинки майбутнього яйця й склеїв їх за допомогою того ж таки шоколаду.

Всі статті рубрики