Меру «Байкал» — по коліна

15.04.2009

Міський голова Ужгорода Сергій Ратушняк, який часто потрапляє у всілякі пригоди, став героєм «бойовика». Позавчора ввечері Ратушняку довелося зустрітися віч–на–віч з озброєним молодиком. Інцидент стався близько 18–ї години, коли мер повертався з роботи. Ратушняк вирішив зупинитися біля будівлі хімічного факультету Ужгородського національного університету, щоб подивитися, як будівельники ремонтують дорогу.

Як розповів агенції УНІАН речник мера Олег Подебрій, саме тоді на Ратушняка кинувся невідомий молодик із криками «Я тебе вб’ю!» та «Я тебе дістану!». У руках нападника, за свідченнями очевидців, був пістолет. Але хулігана вдалося вгамувати: його знешкодили сам Ратушняк і охоронці. Мер перебуває у добрій фізичній формі, це й допомогло йому справитися зі злочинцем, похвалив шефа пан Подебрій. Нападника доправили до міліції. А Ратушняк дав правоохоронцям свідчення.

Насправді ж виявилося, що героїзм мерського учинку, хоча й вартий поваги, та все ж трішки перебільшений. Як випливає з повідомлення закарпатської міліції, конфлікт почався тоді, коли п’яний молодик, розмовляючи по телефону, зайшов за частину дороги, відгороджену стрічкою. Будівельники зробили парубку зауваження — і той вихопив «предмет, схожий на пістолет».

«На цей інцидент навідався (яким чином, невідомо) ужгородський міський голова Сергій Ратушняк, — зазначають у повідомленні міліціонери. — Мер зробив хулігану зауваження, на яке той не зреагував, а почав і йому погрожувати. Викликали міліціонерів Державної служби охорони, відділення яких розташоване неподалік від місця пригоди. Хулігана було доставлено в міське управління міліції. Затриманий був настільки п’яним, що не міг давати пояснення».

У хлопця було вилучено пневматичний пістолет «Байкал» калібру 4,5 мм та вісім металевих кульок. Мало того, що хлопець був п’яний, мов чіп, виявилося, що його знаряддя не належить до вогнепальної зброї. Для придбання «Байкала» не потрібен спеціальний дозвіл — його можна вільно придбати у спецмагазинах зброї за паспортом або з рук на ринку. Володіння пістолетами пневматичної дії не карається законом, повідомило управління міліції. Щоправда, і така «цяцька» може завдати людині травм. Пістолет відправлено на експертизу.

Наразі дії 20–річного мешканця Ужгорода розцінюються як хуліганство.