НОВИНИ ПЛЮС

11.04.2009

Путін схаменувся і зустрінеться з Тимошенко

Наприкінці квітня відбудеться зустріч прем’єр–міністрів України та Росії. Про це Юлія Тимошенко та Володимир Путін домовилися під час телефонної розмови позавчора. Вони зустрінуться на засіданні українсько–російської економічної комісії. Ця зустріч мала відбутися ще 8 квітня, але росіяни відклали її після того, як Україна підписала з Євросоюзом декларацію про модернізацію газотранспортної системи. Під час телефонної розмови Тимошенко й Путін обговорили, зокрема, модернізацію ГТС. «Я вважаю, що питання знято, й ми можемо далі співпрацювати успішно», — сказала Юлія Тимошенко вчора в коментарі журналістам у Дніпропетровську.

Кишені посадовців

Дохід міністра регіонального розвитку й будівництва Василя Куйбіди за минулий рік склав 290,4 тисячі гривень. Більша частина доходу міністра — заробітна плата (248 тис. грн.). Незважаючи на пристойний заробіток, міністр звертався по матеріальну допомогу (19,6 тис.), повідомила газета «Дєло». У фінансових установах міністр тримає 75,8 тисяч. Родина міністра торік заробила 170,7 тисяч гривень. Основна прибуткова частина бюджету сім’ї — відсотки від банківського рахунку (там лежить 1,4 млн. грн.). Згідно з документом, у Куйбіди та його сім’ї немає нерухомого майна.

Голова Конституційного Суду Андрій Стрижак задекларував 567 859 грн. доходів за минулий рік. Із них 542 тис. — це зарплата й довічне грошове утримання судді. Дохід членів сім’ї Стрижка — 19,5 тис. У спільній частковій власності родини перебуває квартира загальною площею 114 кв. м. і дачний будинок на 279 кв. м. Стрижак має автомобіль «Мерседес» C–класу з обсягом двигуна 2000 куб. см. У приватній власності членів сім’ї судді є будинок площею 300 кв. м. Сума коштів на банківських рахунках Стрижака — 323,2 тис. гривень, членів сім’ї — 92,5 тис. гривень.

Томенко захищає журналістів

Заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко ініціюватиме заборону перевірок засобів масової інформації під час передвиборчої кампанії. Про це він заявив під час інтерв’ю телеканалу РТБ (Рівне). За словами віце–спікера, ЗМІ не повинні стати заручниками політичної боротьби в Україні під час виборів, хоча різні політичні та олігархічні групи намагатимуться отримати вигоду для себе в цій ситуації.

Ще одним важливим нюансом Томенко назвав запровадження мораторію на будь–які рішення, що стосуються розподілу або перерозподілу частот.