«Бітли» ХХІ століття

11.04.2009
«Бітли» ХХІ століття

Повний каталог записів легендарної групи «Бітлз», який піддали цифровій обробці та повторному зведенню, надійде у продаж на компакт–дисках 9 вересня цього року. Компанія Apple Corps, створена «ліверпульською четвіркою», та фірма звукозапису EMI Music повідомляють, що для поліпшення якості звучання музики «Бітлз» було використано найсучасніші технології, але звукоінженери при цьому зробили все можливе для збереження оригінального духу записів. Інженери славетної лондонської студії звукозапису Abbey Road, на якій група записувала свої пісні, витратили на їх ремастеринг чотири роки. Внаслідок цього перші альбоми квартету, що записувалися в монозвучанні, вперше будуть доступні в стереоформаті.

Кожен із дванадцяти офіційних альбомів групи оформлять у такий самий конверт, що й оригінальна вінілова платівка, але в них міститимуться вкладки з коментарями до пісень та рідкісними фотографіями. До перших лімітованих партій також додаватимуть короткі документальні фільми, в яких розповідається про обставини запису кожного альбому. На додаток до всього цього випустять два компакти — Past Masters Vol. I і II — із записами пісень із платівок–синглів, студійних дублів та концертних записів, які до цього не виходили на альбомах.

Каталог із 14 компакт–дисків можна буде придбати як комплектом, так і окремими дисками. Офіційні «бітлівські» записи ще не будуть доступними в інтернеті, чого віддавна очікують бітломани всього світу, але, на думку фахівців, поява ремастирингу свідчить, що такий день не за горами.

Оцифровані записи надійдуть у продаж одночасно з новою відеогрою The Beatles: Rock Band («Бітлз: Рок–група»), яка дозволить кожному бажаючому виступити в ролі одного з членів квартету чи всіх, разом узятих. Із грою продаватимуть електронні моделі інструментів, на яких свого часу грали легендарні музиканти.

Бітломани, накопичуйте гроші на новий скарб!