ЦИТАТИ ТИЖНЯ

10.04.2009

Володимир Литвин,
Голова Верховної Ради
— про своє ставлення до масових мітингів, організованих опозицією:

— Усі ці дії (Партії регіонів) можна і належить кваліфікувати як намагання отримати всю повноту влади, всю економіку у свою власність. А для цього треба перетворити Україну на територію ненависті. Їх не зупиняє навіть великий піст на тлі показної демонстрації боголюбства — великий гріх одночасного загравання з дияволом і Богом.

(портал ВР)

Юлія Тимошенко,
Прем’єр–міністр
— про своє ставлення до блокування парламенту Партією регіонів:

— Мені хотілося б, щоб Партія регіонів не діяла за принципом сомалійських піратів, коли вони роблять свою чорну справу і зовсім нічого не знають про кризу, яка сьогодні у світі існує і в Україні.

(«Фраза»)

Юрій Луценко,
міністр внутрішніх справ, лідер «Народної самооборони»
— про стосунки політиків на українському березі:

— Україна йде своїм шляхом до статусу Берега свинячої кістки, де влада жирує й мародерствує, а населення тотально зубожіє. У нас не просто опозиція критикує владу, а влада воює сама з собою.

(«Українська правда»)

Василь Горбаль,
народний депутат від Партії регіонів
— про 25 квітня як нібито останню дату можливого розпуску цього парламенту:

— До 25 квітня щось буде або ж нічого не буде. Вони повинні врахувати, що 19 квітня — Пасха, треба на це робити поправку: перед Великоднем — Страсний тиждень, коли підписувати подібні укази якось не з руки. Хоча, звісно, в останні роки у нас і в релігійні свята багато чого відбувалося... Тому прогнозувати щось складно — наша політика не корелює ні з правом, ні з традиціями.

(«Главред»)

Юрій Полунєєв,
народний депутат від БЮТ
— про свою обізнаність на ціні хліба в українських крамницях (як аргумент у дискусії з опонентами з ПР):

— Якщо, пані Герман, ви купуєте цю буханку хліба у «Фуршеті» чи в іншому місці італійську буханку — вона коштує 50 і 60 гривень. А якщо ви купуєте буханку хліба в сільському магазині — вона може коштувати до 20 гривень.

(ICTV)