Ця партія — безсмертна

10.04.2009
Ця партія — безсмертна

Безсмертний знову міняє крісло. (Михайла МАРКІВА.)

Позавчора підвечір представники апарату партії «Народний союз «Наша Україна» мали зустріч із Романом Безсмертним — людиною, яка на останньому засіданні президії НСНУ була делегована в партію для того, щоб керувати виконкомом (поки що в статусі виконувача обов’язків). За даними «УМ», у зустрічі також взяла участь «губернатор» Київщини Віра Ульянченко.

Під час наради йшлося про план із відродження партії. Він складатиметься із трьох­ ключових пунктів: переобліку членів партії осередків, відновлення роботи виконкомів, скликання місцевих звітно–виборних конференцій. Завершальним етапом має бути з’їзд, який, не виключено, відбудеться до кінця весни.

Заступник голови НСНУ Зіновій Шкутяк зазначив у коментарі «УМ», що «партія працює». За його словами, заступник глави секретаріату Президента Роман Безсмертний працює над найближчими партійними планами. «По–перше, треба відновити роботу виконкомів. Потім ми плануємо провести з’їзд, і на ньому укомплектувати партійні органи», — розповів Шкутяк.

Відзначимо, що Безсмертний та Ульянченко — одні з небагатьох політиків, які лишилися вірними Вікторові Ющенку після виборів–2004. Віктор Андрійович, ініціювавши оновлення «НУ», робить ставку на своїх людей, не покладаючись ані на «любих друзів», ані на інші «тимчасові» групи. Щодо Безсмертного, то він стояв біля витоків «Нашої України». Після того, як у партії взявся за справи Віктор Балога, а потім В’ячеслав Кириленко, Безсмертний дещо заліг на дно. Потім він перейшов працювати заступником глави секретаріату Президента, а торік узагалі заявив про вихід із НСНУ. Тепер йому знову суджено стати головним «виконробом» ідей Ющенка в партії.

Ін’єкція у вигляді Безсмертного далася взнаки відразу: офіс «Нашої України», який, було, навіть відключали від світла, знову запрацював. «Нас знову викликали на роботу, — розповів «УМ» представник одного з департаментів виконкому. — Очікуються великі зміни: партія оновлюється, починається рух». Давати офіційні коментарі представники апарату відмовляються: «Коментувати уповноважений тільки Безсмертний».

КОЛІЗІЇ

Попри те, що Роман Безсмертний фактично очолив виконком НСНУ, залишається невідомим, чи є він членом партії, чи ні. Минулої весни він оголосив про вихід із «Нашої України». Але, як розповів Зіновій Шкутяк, «насправді цієї заяви ніхто з тих, із ким я спілкувався, не бачив». «Думаю, що він не виходив із партії. Я можу помилятися в деталях, але, наскільки мені відомо, жодна організація чи осередок не приймали рішення про виключення Безсмертного», — зазначив Шкутяк. Він додав, що пан Роман сам має розв’язати цю колізію.