І я — не я, і провина не моя

І я — не я, і провина не моя

Інциденту, який стався в Одесі 21 березня, — тоді під офісом проросійської партії «Родіна» приватні охоронці, застосувавши фізичну силу, затримали оперативників Одеського облуправління СБУ, — могло б і не відбутися, якби співробітники спецслужби діяли професійно. Про це заявив депутат Одеської міськради, лідер «Родіни» Ігор Марков на позавчорашній прес–конференції в агентстві РІА «Новості». За словами політика, проти якого порушено кримінальну справу за двома статтями кримінального кодексу («втручання у діяльність правоохоронних органів» та «насильницькі дії, застосовані проти правоохоронців), оперативники допустили низку неприпустимих помилок, внаслідок чого виникли підстави сумніватися в їх приналежності до спецслужби.

Не гарчить, не кусає, а криміналітет лякає

Не гарчить, не кусає, а криміналітет лякає

Криміногенна ситуація в Донецьку та області, ніде правди діти, попри зусилля місцевих правоохоронців усе ще залишається непростою. Приміром, намагання міської влади перетворити обласний центр на «місто без околиць» тутешні лиходії зрозуміли по–своєму. Тому із настанням сутінків перехожого, нерідко трапляється, тут можуть віддубасити й обібрати до останньої нитки не тільки в провулках віддалених районів, а й у самому центрі мегаполісу. Погодьтеся, з урахуванням приїзду зарубіжних та інших уболівальників на матчі чемпіонату Європи з футболу серед юнаків, які відбудуться в області влітку, нинішня ситуація потребує кардинальних змін. Отож порядок на донецьких вулицях почали наводити за допомогою правоохоронних «гастролерів» — на підмогу тутешнім патрулям прибули бійці спецпідрозділу Внутрішніх військ України «Ягуар».

Життя рятує передчуття

Життя рятує передчуття

На Черкащині, у місті Сміла, напад на бабусю організував її названий онук. Як повідомила «УМ» Наталя Таран, керівник прес–служби Черкаської обласної міліції, до будинку пенсіонерки онук та його два приятелі увірвалися після опівночі з наміром пограбувати жінку. Правда, завадили цьому бабусині передчуття. Коли ввечері онук, син невістки від першого шлюбу, який мешкав разом зі старенькою, сказав їй, що йде на іменини до друга, жінка довго не могла заснути. Сон не йшов, хоч хлопець попередив її, аби не чекала до ранку, мовляв, заночує у друга.

Всі статті рубрики