Справи сімейні

08.04.2009

Вдало стартували на турнірі серії WTA у Понте–Ведра–Біч із призовим фондом 220 тис. доларів сестри Бондаренко. Це курортне містечко розташоване у Флориді, порівняно недалеко від Маямі, де днями завершився турнір трохи вищого класу. Тож реабілітуватися за попередні невдалі виступи українки можуть, фактично «не відходячи від каси». Старша з українок, Олена, «сіяна» під сьомим номером, у матчі стартового раунду легко здолала індійську тенісистку Саню Мірзу — 6:4, 6:3. Молодша, Катерина, теж без особливих труднощів обіграла чешку Барбару Заглавову–Стрікову — 7:6, 6:2. Одна з наших спортсменок тепер точно потрапить до чвертьфіналу «МПС груп чемпіоншип», адже волею жеребу сестри в другому колі зіграють одна проти одної.

Українки змагатимуться в Понте–Ведра–Біч і в парному розряді. Сестри Бондаренко в першому раунді вийдуть на корт проти українсько–російського дуету Марія Коритцева/Алла Кудрявцева. Ще одна наша співвітчизниця, Ольга Савчук, у парі з узбецькою тенісисткою Акгуль Аманмурадовою зіграє проти Чан/Галліксон (Тайвань/США).

Вікторія Кутузова зараз виступає по інший бік Атлантики, але також вдало. Одеситка пробилася до другого раунду турніру ITF у Бельгії (призові — 100 тис. євро). У стартовому поєдинку 20–річна представниця України перемогла першу ракетку турніру Тамарін Танасугарн із Таїланду (6:3, 5:2) і тепер зустрінеться з німкенею Сандрою Клешень.

А ось Сергій Стаховський не пройшов далі першого раунду на турнірі серії ATP із призовим фондом 450 тис. євро, який стартував у марокканській Касабланці. Наш лідер програв перший сет іспанцеві Івану Наварро (5:7), а за рахунку 2:4 на користь суперника у другій партії відмовився продовжувати боротьбу, пославшись на травму.