Для чого тобі піраміда, фараоне?

Для чого тобі піраміда, фараоне?

Результат своїх теоретичних досліджень Альфред Теплов виклав у книзі з вельми претензійним «іменем»: «Піраміди відкривають таємниці». Випускник Санкт–Петербурзької академії авіаційного приладобудування, колишній науковий співробітник Запорізької інженерної академії зібрав журналістів, аби якомога більший читацький загал українців дізнався про гіпотезу, яка, певен автор книги, невдовзі зацікавить і світове наукове товариство. Свою версію він ладен був аргументувати у диспутах за участі найзатятіших опонентів, однак таких не знайшов, як і, принаймні поки що, однодумців: «Торік я не видавав книгу, бо сподівався, що вдасться виступити на бодай одній науковій конференції. Попередні домовленості були, однак ні в Україні, ні у Москві нічого не вийшло».

Світ — не тільки сірі будні

Світ — не тільки сірі будні

«Як зорієнтувати населення на позитивні новини?» — запитали на презентації Асоціації добрих новин. «Населення вже давно на них зорієнтоване, — відповіла одна з учасниць заходу, проректор Української академії банківської справи Алла Ярова. — Проблема в тім, що засоби масової інформації на них ніяк не зорієнтуються». Про «перебір» негативу на сторінках та екранах говорять уже давно. Минулого століття американські дослідники порахували: дитина ще у дошкільному віці завдяки телебаченню встигає побачити близько восьми тисяч убивств та до ста тисяч інших актів насильства. Сучасні вчені цього не спростовують. Навпаки, підтверджують, що суспільство стає агресивнішим. Тобто зв’язок між інформацією ЗМІ та психічним здоров’ям соціуму — незаперечний.

«Китай» у Вишневому

«Китай» у Вишневому

Коли з’явився перелік прізвищ жінок з усієї України, які удостоїлися почесного звання «Мати — героїня», згідно з черговим президентським указом, не могло не привернути уваги, що відразу шість із них походять із села Вишневого Криничанського району на Дніпро­петровщині. При цьому чотири мають прізвище Малюк. У селах численні родини — носії одного прізвища — не рідкість. Проте у Вишневому все вийшло не настільки прозаїчно, а за великим рахунком — просто вражаюче. Адже в усіх цих панянок Малюк чоловіки — рідні брати. Більше того вони доводяться рідними братами і ще двом новоспеченим матерям–героїням, які носять прізвища Варивода і Цабан. Отож маємо феномен ще той. Шість матерів–героїнь з однієї родини! Себто 47 (!) дітей, що доводяться одне одному якщо не рідними братами та сестрами, то двоюрідними вже точно.

Всі статті рубрики