ПОЗИЦІЇ

ПОЗИЦІЇ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Усі на вибори! Чи не всі?

Усі на вибори! Чи не всі?

Українська влада знову зависла за крок до перезавантаження. Бути чи не бути одночасним достроковим виборам Президента і Верховної Ради — це запитання з розряду риторично–нездійсненних вимог опозиції перейшло в цілком реальну площину. Адже несподівано для багатьох своїх опонентів, принаймні з «нижчої», не надто обізнаної в інтригах політичних верхів ланки, про проведення синхронних позачергових виборів заговорив і сам Президент. Щоправда, Віктор Ющенко поставив жорстку умову такого «тотального переобрання»: зміни у виборчому законодавстві щодо переходу на обрання парламентаріїв за відкритими партійними списками і скасування депутатської недоторканності.
Скептики переконані: принаймні за нинішніх обставин виконання цієї умови виглядає не надто реальним. Обережні оптимісти зауважують: в українському політикумі, де всі торгуються, домовляються, продаються і купують, можливо все. Інша річ, що часто у своїх іграх політики заходять так далеко, що вже й самі не знають, як виплутатися з лабіринту власних обіцянок та сьогоднішніх потреб, цілковито відмінних від учорашніх.

Європа допоможе, але занепокоєна

Європа допоможе, але занепокоєна

В української влади вчора був європейський день. До Києва з’їхалися президент парламенту Євросоюзу Ганс Герт Поттерінг, голова Парламентської асамблеї НАТО Джон Таннер, доповідачки Комітету ПАРЄ з питань дотримання зобов’язань Ренате Вольвенд та Сабіна Лойтгойзер–Шнарренберг. Кожна з делегацій зустрічалася з Президентом Вік­тором Ющенком, спікером парламенту Володимиром Литвином і народними депутатами. З такої нагоди ВР, чию роботу наприкінці минулого парламентського тижня блокувала Партія регіонів, навіть вирішила попрацювати «понаднормово». Учора парламентарії зібралися на позачергове засідання, в рамках якого не лише послухали президента Європарламенту, а й позаймалися своєю безпосередньою — законодавчою — справою.

Старий сепаратизм у новій обгортці?

Старий сепаратизм у новій обгортці?

Голова Луганської облради Ва­лерій Голенко дуже хоче створити т. зв. єврорегіон на підвладній йому території, але забуває пояснити населенню краю, що воно таке і яку користь з того матиме пересічний луганський обиватель. Зате у вузькому колі всіляких затуліних, маркових і Ко він готовий обговорювати цю тему де завгодно і коли завгодно. Останній раз він це робив минулого тижня в місті Києві. І нарвався на скандал. Про який, можливо, ще не здогадується. Хай там як, а голову обласної ради підловили на бажанні... приєднати Луганщину до Росії.

Всі статті рубрики