Бонд — герой номер один

02.04.2009

Джеймс Бонд, і то не який–небудь, а у виконанні сера Шона Коннері, визнаний головним героєм поп–культури за версією популярного американського журналу Entertainment Weekly. Як пояснюють автори рейтингу, без «коннерівського» суперагента 007 неможливо уявити собі жанр бойовика, до того ж «бондіана» — це поки що найтриваліша з усіх кіноепопей.

Так само, як історія шпигунських бойовиків немислима без Джеймса Бонда, так в історії пригодницького кіно одну з провідних ролей відіграє археолог Індіана Джонс (він же — актор Гаррісон Форд), який посів друге місце. До слова, той же Форд, тільки вже в ролі Хана Соло з оригінальної трилогії «Зоряні війни», опинився на сьомій позиції. Також до першої десятки рейтингу увійшли перший Супермен у виконанні Крістофера Ріва, юний Гаррі Поттер (Деніел Редкліфф), невгамовна борчиня з «Чужими» Еллен Ріплі (Сігурні Уївер), винищувачка вампірів Баффі (Сара Мішель Геллар), Робін Гуд (Ерол Флінн) та Людина–Павук (Тобі Магвайр).

А рейтинг негативних героїв, або ж «найнегідніших негідників» несподівано очолив не Дарт Вейдер із «Зоряних воєн», не зловісний маніяк Ганнібал Лектор і не Джокер із «Бетмена», а... Зла відьма Заходу з «Чарівника країни Оз» (у російському варіанті Олександра Волкова — відьма Бастінда).