Ігри «крутих»

28.03.2009
Ігри «крутих»

Співробітники кримінальної міліції у справах дітей спільно з працівниками спецпідрозділу «Беркут» 22 березня затримали двох мешканців Чернівців, 48–ми та 64–х років, за підозрою у скоєнні злочинів, передбачених другою частиною статті 153 Кримінального кодексу — насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом, вчинене щодо неповнолітнього. На квартирах підозрюваних провели обшук, і вдома в одного з підозрюваних правоохоронці виявили 15–річного хлопчика. Підозрюваних доправили в ізолятор тимчасового утримання, а згодом суд обрав для них запобіжний захід — взяття під варту.

За словами начальника відділу кримінальної міліції у справах дітей Управління МВС України у Чернівецькій області Миколи Басараба, на сьогодні потерпілими визнано 8 неповнолітніх у віці від 13 до 17 років. Підозрювані матеріально забезпечені, один із них раніше перебував у США. Другий чоловік був власником однієї з торговельних мереж міста. Підшуковували вони своїх жертв здебільшого на вулиці — переважно це були діти з неблагополучних сімей або інтернатів. Схема, за якою діяли чоловіки, доволі проста: спочатку вони знайомились із хлопцями, входили в довіру, купували їм одяг, мобільні телефони, водили у кафе, неодноразово запрошували до себе додому, щоби діти надалі не боялися приходити до них у гості. У подальшому, за допомогою алкоголю та сили, примушували підлітків до статевого контакту. А потім погрозами, фізичним примусом та шантажем, мовляв, усе розповімо вашим знайомим, регулярно примушували дітей до статевих розваг.

Із дітьми наразі працюють психологи, адже для 90 відсотків із них це був перший сексуальний досвід.

Підозрювані мали дружин та дітей, але проживали окремо від своїх родин. Своєї провини вони не визнають, заперечуючи всі звинувачення. Але правоохоронці впевнені, що чоловіків затримали цілком законно і їхню вину буде доведено.