Віталій Кличко: Я не контрабандист!

Віталій Кличко: Я не контрабандист!

На боксерському ринзі його ніхто не зупинить. А от в аеропорту — легко! За повідомленнями німецьких засобів масової інформації, 25 березня в аеропорту Франкфурта–на–Майні українського боксера Віталія Кличка, який минулої суботи захистив боксерський титул WBC і прилетів на день народження брата, затримали німецькі митники. У них виникло безліч питань до боксера, зокрема, звідки у Віталія такий гарний годинник на руці і чи не коштує він більш як тисячу євро? Цікаво, чому у них виникли такі запитання до спортсмена, який за бої отримує мільйони доларів? Кличко почав вгамовувати митників, що отримав годинник як нагороду. Та німці за невідомих причин конфіскували і годинник, і сумку чемпіона.

Радіотиша

Радіотиша

На території півострова щомісяця від користування послугою дротового радіо відмовляється від 500 до 700 радіослухачів, а з 200 тисяч радіоточок на початку 90–х років залишилося всього 10 тисяч радіоточок. Відтак використання мереж стає недоцільним і нерентабельним, заявляє центр телекомунікаційних послуг кримської філії компанії «Укртелеком». Нині на всіх трьох каналах дротового радіо мовить Національна радіокомпанія України — це програми «Українського радіо» (УР–1), радіо «Промінь» та радіо «Культура», тобто все, що звучить саме українською.

«Бентлі» від «зозулі»

«Бентлі» від «зозулі»

На сенсаційну знахідку звернули увагу працівники станції технічного обслуговування, розташованої на вулиці Винокурова. Побачивши, що до престижного авто тривалий час ніхто не підходить, вони викликали міліцію. Прибулі правоохоронці були неабияк вражені: цей автомобіль ще з 2007 року в розшуку.

«Невже я проспала?!»

«Невже я проспала?!»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Завтра стрілки годинників у країні буде переведено на одну годину вперед — традиційно в останній тиждень березня Україна перейде на «літній» час. Практика щорічного переведення годинникових стрілок на зимовий та літній час застосовується зараз більш ніж у ста країнах світу. Це сприяє більш раціональному розподілу електроенергії, використанню світлового дня.

На Землі — тиха година

На Землі — тиха година

Нині о пів на дев’яту в усьому світі відбуватиметься захоплююче дійство: мільйони людей добровільно вимкнуть усе світло на годину, аби зменшити енергетичне навантаження на нашу планету. Всесвітній фонд дикої природи (WWF) уже другий рік поспіль закликає жителів Землі о 20.30 приєднатись до акції у боротьбі зі зміною клімату, зокрема з глобальним потеплінням. Така акція вперше пройшла у Сіднеї в 2007 році. Тоді до неї долучилися понад два мільйони домівок та організацій. А вже наступного року ця подія стала світовою екологічною ініціативою, до якої долучилося більше ста мільйонів людей у 35 країнах світу. Цьогоріч 3235 міст та містечок у 83 країнах на семи континентах заявили про свою участь в акції «Година Землі 2009».

Антикризова дівчина за мільйон доларів

Антикризова дівчина за мільйон доларів

Про те, яким саме буде номер учасниці пісенного конкурсу «Євробачення–2009» від України Світлани Лободи, стане відомо лише 14 травня на другому півфіналі. Але те, що співачка і троє чоловіків із балету Freedom застрахували своє життя на випадок небезпечних ситуацій на мільйон доларів, підказує: виступ буде не тільки епатажним, а й ризикованим.

Як СНІД на голову...

Як СНІД на голову...

Ще 14 років тому Всесвітня організація охорони здоров’я класифікувала Україну як країну з низьким рівнем поширення ВІЛ–інфекції та СНІД. Нині ж наша держава потерпає від наймасштабнішої епідемії ВІЛ–СНІДу в Європі. За прогнозами, упродовж 2005—2014 років СНІД в Україні може спричинити 210—299 тисяч смертей (зауважте, це цілий обласний центр!).

Розкопати загадку?

Розкопати загадку?

Генпрокуратура до 6 квітня розгляне доцільність підняття з могили і повторної експертизи останків легендарного лідера Народного руху України В’ячеслава Чорновола, який за підозрілих обставин загинув в автокатастрофі 25 березня 1999 року. Нагадаємо, соратники В’ячеслава Максимовича вважають автокатастрофу організованим замовним убивством і звинувачують тодішнє найвище державне керівництво. Відтак розслідування справи стало політичним, тому не раз заходило в глухий кут замовчування.

Всі статті рубрики