Мур, Хілларі

27.03.2009
Мур, Хілларі

Джуліанна Мур.

Історія Білла Клінтона і Моніки Левінськи — це готовий сюжет для «мильної опери» або щонайменше повнометражного фільму. І в Голлівуді вже кипить підготовча робота до зйомок драми «Особливі стосунки», в якій розповідатиметься про адюльтер президента США з молодою практиканткою, що ледве не призвів до імпічменту. Клінтона зіграє актор Денніс Куейд, який обійшов у боротьбі за цю роль Рассела Кроу, Філіпа Хоффмана, Алека Болдуїна й Тіма Роббінса. Хто втілюватиме на екрані скандальну практикантку Моніку, наразі не відомо. Та найскладнішим характером у фільмі, безперечно, буде перша леді, нинішня держсекретар США — Хілларі Клінтон. Багато хто вважає, що якби не вона, то Білл, можливо, й не дотягнув би до кінця другий президентський термін. Саме Хілларі, взявши волю в кулак, продемонструвала всій Америці, що вона свого чоловіка простила і всіляко підтримує. Побачивши таку самовідданість, гулящого президента пробачили й виборці й члени сенату.

Словом, від того, кому довірять зіграти Хілларі, залежатиме значна частка успіху «Особливих стосунків». Та продюсери довго не думали і віддали цю роль 48–річній Джуліанні Мур. Актриса дуже зайнята — тільки цього року виходять у прокат чотири фільми за її участю, окрім того, Джуліанна знімається у двох фільмах, прем’єру яких заплановано на наступний рік, і в одному, який вийде у прокат у 2011–му. Однак почувши про те, кого їй належить зіграти, Мур без вагань погодилася.

Зйомки розпочнуться у липні й проходитимуть у США та Великій Британії. Фільмом «Особливі стосунки» автор сценарію Пітер Морган завершить політичну трилогію, першими двома частинами якої були стрічки «Угода» (про партійну кар’єру екс–прем’єр–міністра Британії Тоні Блера) і «Королева» (про події в монаршому сімействі після загибелі принцеси Діани). Цього разу Морган виступить іще й режисером.