«Липовий» полковник

«Липовий» полковник

Цікаву «птаху» затримали міліціонери Кременчука, що на Полтавщині. Як повідомляє УНІАН із посиланням на міське управління міліції, чолов’яга мав при собі аж п’ять підроблених посвідчень співробітника Служби безпеки. Виявляється, «липові ксиви» шахрай використовував для дрібного збагачення: представлявся перехожим працівником СБУ, полковником розвідувального управління, забирав їхні мобільні телефони, нібито в рамках службової необхідності, і хутко зникав.

Бюджет наповнять тютюном

Бюджет наповнять тютюном

Відповідний законопроект розробили відразу семеро депутатів–представників трьох найбільших політичних фракцій у парламенті — БЮТ, «НУНС» і Партії регіонів. Така одностайність депутатів наштовхує на думку що закон, швидше за все, приймуть. Законопроект передбачає, що акциз на сигарети без фільтру становитиме 35 гривень за тисячу штук замість нинішніх 15,6 гривні. А за тисячу з фільтром компаніям доведеться викласти аж 60 гривень замість нинішніх 37,5. Також збільшиться акциз на всі тютюнові вироби з 16 до 20 відсотків.

Розкошуйте, пенсіонери!

Розкошуйте, пенсіонери!

Попри економічну кризу та перебої з надходженнями до Пенсійного фонду, уряд вирішив підвищити соціальні виплати для найменш захищених українців. Робитиме це Кабмін поетапно, починаючи з 1 квітня, — вже й відповідна постанова є. Так, з квітня пенсіонери отримуватимуть доважок у розмірі 7 гривень і 50 копійок. Підвищення також стосується соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям–інвалідам, особам, які не мають права на пенсію. Далі розмір підвищення, як планують урядовці, з 1 липня становитиме 14,2 гривні, а з 1 жовтня — 28 гривень і 40 копійок. В уряді переконують, що подібне рішення прийняте «з метою соціального захисту громадян та підтримання їх купівельної спроможності з урахуванням зро­стання цін». Тіштеся, мовляв, пенсіонери, і ні в чому собі не відмовляйте. Причому, за рішенням уряду, підвищення здійснюватиметься незалежно від дати призначення (перерахунку) пенсії, а особам, які одержують соціальну допомогу на дітей чи недієздатних осіб, — незалежно від доходу.

Реквієм за акулою Хьорстом

Реквієм за акулою Хьорстом

PinchukArtCentre закрито. Центр сучасного мистецтва готується до грандіозної події року. 25 квітня підбиватиме підсумки своєї 25–річної творчості найдорожчий художник сучасності, скандаліст, лауреат Тернеров­ської премії Деміен Хьорст. В експозицію першої персональної ретроспективної виставки «Реквієм» увійдуть понад сто робіт. Серед них — всесвітньо відомі культові скульптури «Тисяча років», «Загублена вівця», «Ворота до Царства Небесного», монументальний триптих із метеликами, а також акваріум із формальдегідом, куди вміщено розрізану навпіл акулу під назвою «Смерть пояснено». Відходячи від творення звичної для Хьорста скульптури та естампів, художник запланував у Києві світову прем’єру нового живописного циклу Skull paintings, який включає близько 40 робіт, створених з 2006 по 2008 роки.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Дім «казенний» — Циганку

Дім «казенний» — Циганку

Гучна кримінальна справа щодо афери групи будівельних компаній «Еліта–Центр», яка тягнеться вже три роки, перейшла у завершальну стадію. Так, засновник «ЕЦ» Ігор Циганок позавчора вже отримав термін у вісім років; у справі бухгалтера Андрія Терентьєва слідчим залишилося отримати свідчення приблизно півсотні осіб; справу головного діяча «Еліти» Волконського–Шахова чекають у суді влітку. Однак обмануті інвестори прагнуть не лише побачити на лаві підсудних прямих винуватців своїх поневірянь, а й отримати в судовому порядку підтвердження вини чиновників, чия бездіяльність уможливила глобальну аферу, в якій майже 1700 осіб втратили великі гроші й не отримали обіцяного житла.

І в 50 — лялечка

І в 50 — лялечка

Цієї весни лялька Барбі святкує ювілей. Але виглядає вона, як завжди, «на всі сто» — модниця з ідеальним волоссям, фігурою і вічно молодим кавалером Кеном. У Києві вирішили відзначити день народження ляльки відкриттям виставки на її честь. Близько 500 іграшкових красунь від сьогодні до 22 березня можна побачити в галереї «Дім Миколи» (Київський палац дітей та юнацтва) безкоштовно. За словами організаторів, ідея так відсвяткувати ювілей Барбі народилась не випадково. Адже все своє життя Барбі розвивалася: навчалась в університеті, досягала успіху в найрізноманітніших професіях, займалася спортом, знімалась у мультиках, ставала моделлю. На виставці представлені як ляльки, так і аксесуари, фотографії і мультфільми Барбі різних років.

Всі статті рубрики