НОВИНИ ПЛЮС

17.03.2009

Президент їде в Бельгію

Післязавтра Президент України здійснить робочий візит до Королівства Бельгія. Це вже другий візит глави держави до Бельгії за цей рік. У Брюсселі відбудеться двостороння зустріч та робочий ланч Віктора Ющенка з головою Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу, а також переговори з іншими керівниками Євросоюзу, повідомила прессекретар Ющенка Ірина Ванникова. Предметом перемовин стане весь комплекс питань, пов’язаних із реалізацією євроінтеграційного курсу України та співпраці з ЄС. Особливу увагу буде приділено темі укладання угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

«Помаранчева» коаліція порвалася й на Франківщині

Фракція «Наша Україна» в ІваноФранківській обласній раді заявила про неможливість перебування в коаліції з фракцією БЮТ. Цей крок пов’язаний із «системним невиконанням коаліційної угоди Блоком Тимошенко», зближенням БЮТ із Партією регіонів і Компартією в парламенті. Фракція «НУ» підозрює БЮТ у «втіленні політики, продиктованої Кремлем», а дії Кабміну Тимошенко називає «невідповідальними та непрофесійними». На початку березня подібний демарш відбувся і у Львівській обласній раді: там міжфракційне об’єднання «Наша Україна» також вийшло з коаліції з Блоком Тимошенко.

Рятуйте рятівників

Міністр із питань надзвичайних ситуацій Володимир Шандра закликає виділити МНС 100 млн. грн. на випадок форсмажорних обставин. «Я наполягаю на тому, щоб хоча б 100 млн. гривень були в розпорядженні міністерства, щоб оперативно проводити аварійно­рятувальні роботи у разі виникнення стихійних лих», — цитують главу МНС «Українські новини». За словами Шандри, гроші слід виділити у резервний фонд міністерства. Така сума дасть можливість МНС фінансувати аварійно­рятувальні роботи у перші три дні й бути незалежною від інших служб.