Партія веде в умовах кризи

Партія веде в умовах кризи

Учора в Пекіні відкрилася друга сесія Загальнокитайських зборів народних представників 11–го скликання. Як повідомляє «Євроньюс», прем’єр Держради КНР Вень Цзябао, виступаючи на відкритті зібрання з доповіддю перед трьома тисячами делегатів, заявив, що у відносинах із Тайванем здійснено важливий прорив. Глава уряду констатував, що впродовж минулого року «на острові відбулися позитивні зміни і відносини між двома берегами стали входити в мирне русло». Але головною темою доповіді була економіка в умовах світової кризи. Вень Цзябао каже, що зростання ВВП найбільш населеної країни світу в цьому році планується на рівні 8 відсотків. Головні економічні показники також виглядають оптимістично. Рівень безробіття не повинен перевищити 4,6 відсотка, а зростання споживчих цін становитиме не більше 4 відсотків. За підрахунками китайських економістів, дефіцит бюджету за 2009 рік буде становити приблизно 950 млрд. юанів (140 млрд. доларів).

Як побачиш Омара — лови його

Як побачиш Омара — лови його

Міжнародний трибунал ООН у Гаазі позавчора видав ордер на арешт президента Судану Омара Хасана Ахмеда ель–Башира. Його підозрюють у скоєнні воєнних злочинів та злочинів проти цивільного населення суданської провінції Дарфур. Таким чином Гаазький трибунал вперше у своїй історії видав ордер на арешт чинного глави країни.

Грузія вже не завада

Грузія вже не завада

Учора в Брюсселі відбулося засідання Ради НАТО на рівні міністрів закордонних справ. Одним із центральних питань було відновлення двосторонніх відносин із Росією у повному обсязі, які були заморожені минулого літа після інтервенції Кремля до Грузії.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики