НОВИНИ ПЛЮС

04.03.2009

Стельмаха звільняли незаконно, постановив Конституційний Суд

Конституційний Суд визначив неконституційним звільнення Верховною Радою голови Національного банку без відповідного подання Президента. Відповідне рішення КС оголосив учора голова суду Андрій Стрижак. Раніше інформація про прийняття Конституційним Судом такого рішення вже з’являлася в пресі.

Тимошенко таки бере Тигіпка?

Голова правління українського «Сведбанку» Сергій Тигіпко погодився піти в Кабінет Міністрів Юлії Тимошенко. «Я дав добро йти в уряд Тимошенко і зробити все, щоб авторитет цього уряду і особисто Прем’єр–міністра був максимально високий», — заявив Тигіпко в інтерв’ю журналу «Профіль». За деякими даними, йому пропонують посаду віце–прем’єра з питань фінансів. До 2004 року Тигіпко був головою Нацбанку.

Яценюк — майже мільйонер

Сукупний річний дохід лідера «Фронту змін» Арсенія Яценюка і членів його сім’ї становить 1 млн. 532 тис. 198 грн. Про це йдеться у декларації Яценюка, поданій до Верховної Ради. Доходи самого екс–спікера становили майже мільйон — 999 тис. 931 грн. (ключовий пункт доходів — дивіденди, відсотки, роялті — 700 тисяч). На рахунках Яценюка в банках і інших фінансово–кредитних установах є 5 млн. 216 тис. грн., на рахунках членів сім’ї — 1 млн. 94 тис.