ЦИТАТИ ТИЖНЯ

27.02.2009

Юлія Тимошенко,
Прем’єр–міністр України
— про те, що люди критикують уряд, бо просто необізнані з його звитяжними антикризовими заходами:

— Сьогодні на всіх каналах стоїть «кошачий хор», але ці люди не знайомі з рішеннями уряду і взагалі нічого не розуміють. І тільки лунає цей істеричний крик з образами та іноді з нецензурними висловами.

(«Українська правда»)

 

Володимир Чемерис,
екс–депутат, член громадської ради при МВС з прав людини
— про небажання міністра Луценка йти у відставку після інциденту в Криму, де внаслідок помилкової операції «Беркута» сторонньому чоловікові відірвало гранатою руку:

— Сьогодні українським громадянам, за словами [першого віце–прем’єра] Турчинова, оголошено війну. Але війну цю оголосили не рядові міліціонери, а керівництво МВС і уряду. Вони перетворили українську міліцію на свого роду жандармерію — каральний загін правлячого класу — (...) і навіть після очевидних провалів у своїй діяльності мертвою хваткою тримаються своїх портфелів.

(«Українська правда»)

 

Володимир Литвин,
Голова Верховної Ради
— про перспективи України після світової фінансово–економічної кризи:

— Світ буде ще жорстокішим, але проблема забезпечення продовольчими товарами лишатиметься актуальною... А Україна могла б прогодувати майже 1 мільярд людей.

(прес–служба Голови ВР)

 

Віктор Черномирдін,
посол Росії
— про загрозу оголошення його персоною нон грата в Україні:

— Напугали бабу туфлями с высоким каблуком. Меня это не волнует, я не в том ранге, чтобы меня пугать.

(«Ехо Москви»)

 

Леонід Кучма,
екс–Президент України
— про своє бачення майбутньої розстановки сил на владному олімпі:

— У Януковича хороші шанси стати Президентом. Йому взагалі нічого не треба робити. За нього все економіка скаже. Але багатьох людей він теж починає стомлювати. Часом не можуть зрозуміти: де він, в опозиції або між владою та опозицією? А Ющенко й Тимошенко вже не домовляться ніколи — вони ідеологічно не можуть... Хоча зараз тільки початок кризи, найголовніша криза попереду, і вона може призвести до того, що взагалі нікого не залишиться на цьому олімпі. Низи, як кажуть, уже взагалі нікого не сприймають.

(«Комсомольская правда в Украінє»)