РАХУНКОВА ПАЛАТА

20.02.2009

932 тисячі безробітних
станом на сьогодні вже офіційно зареєстровано в Україні. А в Державному центрі зайнятості прогнозують, що за умови продовження різкого падіння виробництва кількість їх може зрости втричі. За словами начальника Управління організації надання соціальних послуг Віктора Сухомлина, цьогоріч спеціалісти Державного центру зайнятості очікують показник безробіття на рівні 8,5—9 відсотків.

 

250 тисяч випускників
уже зареєструвалися для участі у Зовнішньому незалежному оцінюванні. За повідомленням Інформаційного центру незалежного оцінювання, найбільше охочих пройти ЗНО на Донеччині — понад 22 тисяч осіб. Також «у лідерах» Львівська та Харківська області — 18 і 17 тисяч учасників, відповідно. Найменше бажаючих пройти ЗНО у Тернопільській та Чернівецькій областях — по чотири тисячі.

 

9 тисяч осіб
із числа вільнонайманих працівників Чорноморського флоту Російської Федерації у Криму буде скорочено, повідомив голова Севастопольської міської державної адміністрації Сергій Куніцин. Він також зазначив, що звільнення такої кількості людей ускладнює ситуацію з працевлаштуванням населення, утім додав, що скорочення військовослужбовців Військово–Морських сил України наразі не планується.

 

1,2 тисячі дітей
навчається у школах Івано–Франківська, батьки яких перебувають на заробітках за кордоном. Як повідомив начальник Управління освіти і науки міськвиконкому Михайло Верес, наразі відомство, очолюване ним, стало активніше перейматися долею таких дітей. Зокрема, при Міністерстві освіти функціонує Центр психологічної та соціальної допомоги дітям емігрантів. А останнім заходом на підтримку цієї категорії учнів став конкурс творів і малюнків «Діти емігрантів про себе», в яких школярам дали можливість розповісти, як вони переживають відсутність батьків.

 

365 злочинів
про відмивання коштів викрили торік співробітники Департаменту боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, Державної податкової адміністрації України. Загальна сума виявлених і легалізованих податківцями доходів склала майже три мільярди гривень. Також за матеріалами розслідування правоохоронці направили до суду 220 кримінальних справ.

 

235 дітей
було всиновлено торік на Луганщині. Під час «круглого столу» на тему «Підсумки проведення Року підтримки національного всиновлення та інших форм сімейного виховання дітей–сиріт» його учасники відзначили, що 158 дітей забрали в сім’ю наші співвітчизники з Луганської області, ще 18 підлітків — мешканці інших областей України. А 77 дітей, позбавлених батьківського піклування, усиновили іноземці.

 

70 відсотків киян
не задоволені діяльністю Леоніда Черновецького на посаді міського голови столиці, а кількість тих, хто готовий знову голосувати за чинного мера, становить лише 5,7 відсотка. За результатами опитування, проведеного Інститутом імені Горшеніна, відмінною діяльність Черновецького вважають лише 2,3% опитаних. Ще 4,8% оцінюють роботу мера на «добре», 18,5% — «задовільно».

 

28 видів неякісних продуктів
виявили фахівці державного підприємства «За­поріжжястандартметрологія» під час перевірок на підприємствах області в поточному році. За висновками моніторингу була видана заборона на реалізацію 38 партій і 31 виду неякісної харчової продукції, повідомляє прес–служба «Запоріжжястандартметрології». Серед заборонених продуктів — хлібобулочні вироби, питна вода й алкоголь.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>