Боротьба «яструбів»

Боротьба «яструбів»

Сьогодні в Ізраїлі — дострокові парламентсь­кі вибори, в яких бере участь рекордна кількість політичних блоків та партій — 33. Потреба провести перевибори Кнесету виникла восени минулого року, коли лідером правлячої партії «Кадіма» було обрано міністра закордонних справ Ципі Лівні. Вона отримала право сформувати новий уряд, але не спромоглася склеїти міцну коаліцію, і 25 жовтня було оголошено про перевибори. В Ізраїлі ніхто не має сумнівів, що відтак діючого прем’єр–міністра Ехуда Ольмерта змінить один із «трьох китів» ізраїльської політики: Ципі Лівні або Беньямін Нетаньяґу («Лікуд») чи Ехуд Барак («Авода» — ізраїльські лейбористи). Шанси Лівні стати другою, після Голди Меїр, жінкою на чолі уряду Ізраїлю є великими, зазначає «Євроньюс».

Пекло австралійське

Пекло австралійське

В Австралії — катастрофа: на півдні лютують лісові пожежі, в яких до вчора загинула 131 особа, є десятки зниклих безвісти. Невеликі пожежі почалися ще два тижні тому, але минулої п’ятниці перетворилися на цілу пекучу стихію. Сприятлива для самозаймання спека (до 47 градусів за Цельсієм) дозволяє вогню поглинати все нові гектари лісу, тож влада країни підозрює, що кількість жертв стихії невпинно зростатиме. В опікових центрах Мельбурна вже не вистачає місць для постраждалих, передає «Рейтер». Учора в реанімації опікового центру перебували 13 осіб, серед них — дворічна дівчинка.

«Мільйонер» збирає нагороди

«Мільйонер» збирає нагороди

Минулої неділі в Лондоні відбулася церемонія вручення призів Британської академії кіно та телебачення (БАФТА) — «золотих масок». БАФТА поруч із нагородою Європейської кіноакадемії та французьким «Сезаром» належать до трьох найпрестижніших кінопремій Європи.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики