НОВИНИ ПЛЮС

10.02.2009

Бюджет як помилка

Віктор Ющенко назвав своєю помилкою підписання держбюджету на 2009 рік. «Бюджет — це комбінація економічних і політичних речей. Чому парламент, закривши очі, прийняв цей бюджет? Тому що парламент не хотів на себе брати відповідальність. Увійти в рік без фінансового документа вважалося політично гіршим, ніж ввійти в рік з погано акцептованим політичним документом. І, скоріше за все, політичний фактор був ключовий», — сказав Президент в ефірі каналу ICTV.

Президент ветував імпічмент

Президент повернув у Раду закон про тимчасові слідчі комісії, прийнятий 15 січня. З–поміж іншого він прописує окремі процедури імпічменту глави держави.

СБУ «проштрафилася» перед Затуліним

Тверський суд Москви постановив стягти із в.о. голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка 300 тис. рублів на користь депутата Держдуми РФ Костянтина Затуліна. «Суд визнав такими, що не відповідають дійсності, ганьблять честь і гідність Затуліна заяви Наливайченка про те, що представники СБУ двічі доводили в українському суді факти здійснення Затуліним протиправних дій на території України», — йдеться у повідомленні Інституту країн СНД, який очолює Затулін.

СБУ у від­повідь заявила, що Наливайченко, забороняючи Затуліну в’їзд в Україну, діяв відповідно до законів. «Законність дій СБУ тричі підтверджували українські судові інстанції», — зазначила прес–служба Служби безпеки.

Соціалісти протестують

9 березня, на річницю народження Тараса Шевченка, Соцпартія проведе всеукраїнську акцію протесту. «Ініціатором» акцій «є нинішня влада — брехлива, цинічна і безвідповідальна», — заявив один із лідерів СПУ Ярослав Мендусь.

Соціалісти не вперше беруть участь у маніфестаціях на річницю Шевченка: в 2001 році вони були співорганізаторами акції «Україна без Кучми».

Раніше про намір вийти весною на протест заявляла й Партія регіонів.