Десять тисяч на одне місце

10.02.2009

Коли організація «Туризм Квінсленд» оголосила конкурс на вакансію наглядача острова Гамільтон, то навіть припустити не могла, що це викличе такий шалений ажіотаж. Щоправда, потенційні працедавці самі винні – назвали це «найкращою роботою у світі». Хоча такою вона, власне, і є: живеш собі півроку на острові біля тихоокеанського узбережжя штату Квінсленд у чудовому будинку з повним пансіоном, пірнаєш з аквалангом до розкішних коралових рифів та ще й отримуєш за це задоволення сто тисяч доларів. Тільки й треба, що фіксувати свої враження в інтернет–щоденнику.

Закликавши претендентів надсилати відеорезюме з обґрунтуванням, чому вони підходять для цієї роботи, роботодавці отримали понад 10 тисяч роликів з усіх кінців світу — від Монголії до Ватикану. Якийсь дотепник прислав навіть відеозапис Осами Бен Ладена, наклавши на нього звукову доріжку з розповіддю про любов до плавання і пригод.

У першу ж годину після відкриття сайту islandreefjob.com 12 січня його відвідали 25 тисяч користувачів, протягом першої доби — близько 300 тисяч. Прийом заявок на «найкращу роботу» завершиться 22 лютого, тож у всіх охочих іще є час. Після цього «Туризм Квінсленд» обере 11 найбільш підходящих кандидатів, які у травні поїдуть на співбесіду безпосередньо на Гамільтон.