Млинці «по–пелтроуськи»

10.02.2009
Млинці «по–пелтроуськи»

Гвінет Пелтроу — акторка й кулінарка.

Британська кінозірка Гвінет Пелтроу дуже здружилася з Мадонною, коли та мешкала в Лондоні. Знамениті подруги часто ділилися одна з одною «рецептами» схуднення, новинками у світі моди тощо. Очевидно, саме поп–королева надихнула Гвінет спробувати свої сили у письменницькій справі (нагадаємо, Мадонна, до всього, ще й дитяча письменниця). Пелтроу також вирішила написати книжку, але не художню, а... кулінарну. Пелтроу вже підписала контракт із видавництвом Janklow & Nesbit, яке видасть збірку родинних кулінарних рецептів із коментарями авторки. За словами Гвінет, насамперед вона акцентуватиме на тому, як важливо збиратися за столом усією сім’єю, а не перехоплювати щось на самоті.

Книжку актриса присвятить своєму батькові Брюсу Пелтроу, який помер від раку в 2002 році. Саме він прищепив Гвінет любов до доброї кухні. «Тато робив над­звичайні млинці — я зараз адаптую його фірмовий рецепт для книги, — розповідає «оскароносиця». — Хочу трохи полегшити рецептуру заради здорового способу життя».

Нагадаємо, що завдяки чоловікові Пелтроу, фронтмену групи «Колдплей» Крісу Мартіну, їхня сім’я споживає переважно вегетаріанську їжу. Здоровому способу життя сприяє й те, що, вперше завагітнівши, Гвінет кинула палити, хоча не уявляла себе без цигарки протягом багатьох років. «Мені страшенно цього не вистачає! — скаржиться актриса. — Цигарки були моїм стимулятором і моїм заспокійливим, я курила, коли треба було подумати або щось написати. Але з турботи про здоров’я дітей, та й своє власне, більше не палитиму... до 70 років. А щойно виповниться 70, знову накинуся на цигарки. Не можу дочекатися цього моменту!»

Чекати Гвінет доведеться довго, адже поки їй тільки 36. А рецепти від Пелтроу обіцяють видати восени наступного року.