НОВИНИ ПЛЮС

03.02.2009

Президент у Раду не прийде

Верховна Рада не отримала згоди Президента Віктора Ющенка щодо його участі у відкритті нової сесії парламенту, повідомив учора спікер Володимир Литвин. «Я запросив Президента взяти участь у цьому дій­стві для того, щоб продемонструвати єдність позицій влади в цій непростій ситуації. Відповіді ще не отримав», — прозвітував учора Голова ВР. Він також нагадав, що звернувся до Ющенка з проханням визначитися з датою його послання до ВР.

Водночас прес–секретар Президента Ірина Ванникова повідомила, що у вівторок Ющенко має намір здійснити робочу поїздку на Дніпропетровщину, а із щорічним посланням до парламенту він виступатиме у встановлені законом терміни (тобто до 31 березня).

«Тимошенківці» скасовують вибори на Тернопільщині

Рада коаліції має намір запропонувати парламенту скасувати постанову про призначення позачергових виборів до Тернопільської облради. За словами заступника голови фракції БЮТ Андрія Кожем’якіна, це питання може бути розглянуте у ВР у п’ятницю. БЮт пропонує «зробити так, щоб не збурювати народ у цій області».

Водночас, за даними інтернет–видання «Українська правда», справжня причина, з якої Блок Тимошенко хоче скасувати постанову ВР про дострокові вибори на Тернопіллі, — це різке падіння рейтингу БЮТ у традиційно «тимошенківській» області та значне зростання ваги Арсенія Яценюка. При цьому вибори до тернопільської облради розглядають як «праймеріз» імовірного суперництва Яценюка й Тимошенко в наступній президентській кампанії.

Мартиненко проти ТСК взагалі

Фракція «НУНС» пропонує запровадити мораторій на створення у ВР тимчасових слідчих комісій до президентських виборів. Про це на погоджувальній раді заявив лідер фракції Микола Мартиненко. Він зазначив, що діяльність жодної ТСК, створеної на цей час, не призвела до жодних результатів, «і вагомих висновків щодо результатів своєї діяльності вони не роблять». Термін діяльності існуючих ТСК Мартиненко пропонує обмежити одним місяцем.

Провал плану приватизації

Станом на 29 січня, за оперативними даними, Фонд державного майна перерахував до держбюджету 8,499 млн. грн. Про це повідомляє газета «Дєло» з посиланням на ФДМ. Таким чином, надходження від приватизації в січні лише 0,1% від встановленого держбюджетом річного плану надходжень.

Справа Єрохіна

Убивці полковника міліції Єрохіна, який розслідував відмивання і конвертацію великих сум, незабаром постануть перед судом. Ще два місяці тому Генпрокуратура направила до Апеляційного суду Києва кримінальну справу за обвинуваченням п’яти «перевертнів у погонах» (усі — колишні співробітники МВС та податкової міліції), причетних до вбивства полковника. Наразі, за словами заступника Генпрокурора Рената Кузьміна, матеріали щодо замовників убивства, разом із подібними нерозкритими справами, об’єднані в окреме провадження, інформує газета «Сєгодня».

Нагадаємо, що полковника Єрохіна викрали і вбили під Києвом у серпні 2006 року. Борця з конвертаторами й самого підозрювали у причетності до махінацій на користь міліцейського керівництва.