Заберіть свій сейф, де гроші лежать!

03.02.2009

Хто з нас не мріяв знайти десь у кущах гаманець або й валізу зі значною сумою грошей. Ну хоча б із мільйоном... Якщо перевести у гривні 170 тисяч євро, то виходить значно більше, ніж мільйон. А саме таку купу грошей виявили в покинутому залізному сейфі працівники бази металобрухту в німецькому місті Геннігсдорф.

Німці — народ дисциплінований, тому робітники припустили, що сейф — крадений, адже шафи з грошима просто так у сміття не викидають. І заявили про свою знахідку в поліцію.

Як повідомляє сайт The Earth Times, правоохоронці з’ясували, що старий сейф прибув із вантажівкою служби доставки брухту з Берліна і належить він одному з відділень столичного банку «Постбанк». Виявилося, що при переїзді відділення на нове місце співробітник, який відповідає за переміщення готівкових коштів, пропустив цей сейф, і ящик викинули на звалище разом з іншими старими речами.

Після виявлення пропажі сейфу зі 170 тисячами євро банк звернувся у службу переробки відходів, однак там сказали, що сировину, ймовірно, вже утилізували. Мовляв, плакали ваші грошики.

Появу цієї купи грошей у Геннігсдорфі представники «Постбанку» назвали «вражаючою удачею». А от про винагороду працівникам звалища нічого не повідомляється.