РАХУНКОВА ПАЛАТА

23.01.2009

62,5 мільйона доларів
кредиту виділить Європейський банк реконструкції та розвитку Державній адміністрації залізничного транспорту «Укрзалізниці». За повідомленням ЄБРР, кошти мають спрямувати на придбання вантажних вагонів у рамках програми оновлення рухомого складу, а також для забезпечення «Укрзалізниці» необхідною підтримкою в ефективності операцій і обслуговування нового рухомого складу. Ще 350 тисяч євро на ці потреби має намір виділити Україні уряд Франції.

 

402 тисячі автомобілів
вироблено в Україні впродовж минулого року, що на 5,6 відсотка більше порівняно з 2007 роком. За повідомленням Державного комітету статистики, зокрема, кількість виробництва автобусів зросла на 10% і сягнула більше 10 тисяч. Як відомо, найбільшими виробниками легкових автівок і автобусів на вітчизняному ринку є корпорація «УкрАВТО» (ЗАТ «ЗАЗ»), «Богдан» (ВАТ «ЛуАЗ» і ВАТ «Черкаський автобус») і ЗАТ «Єврокар».

 

24 495 банкоматів
установлено в Україні станом на кінець грудня минулого року. Це на 10 відсотків більше, аніж у листопаді 2008 року. Водночас, за повідомленням Української міжбанківської асоціації, у торговельній мережі кількість POS–терміналів (апаратно–програмного комплексу, який дає можливість здійснювати торговельні операції, як це робить звичайний касовий апарат) стало менше в грудні майже на чотири тисячі штук.

 

100 фальшивих паспортів
виявили правоохоронці Полтавської області в минулому році. За цими підробними документами, що міліціонери встановили згодом, шахраї одержували в банках кредити. Як повідомив начальник науково–криміналістичного центру Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Полтавській області Юрій Плаксюк, аби відрізнити фальшивий документ від справжнього, правоохоронці навіть придбали відеоспектральний корпоратор й інші спецприлади, які дозволяють дослідити всі 27 ступенів захисту паспорта.

 

82 відсотки українців
переконані, що газова війна між Україною та Росією мала політичне підґрунтя. За даними опитування, яке проводив Національний інститут стратегічних досліджень, половина наших співвітчизників обурені діями Росії і сказали, що вона не мала права так вчиняти. Третина припустила, що таким чином РФ хотіла посилити свій вплив на українську владу. Стільки ж українців думають, що в такий спосіб росіяни мали намір узяти контроль над українською газотранспортною системою.

 

80 відсотків громадян
відчули на собі наслідки фінансової кризи. За результатами дослідження, яке проводив Фонд «Демократичні ініціативи» спільно з фірмою «Юкрейніан соціолоджі сервіс», 32,7 відсотка опитаних дуже серйозно постраждали внаслідок фінансового занепаду. Ще 45,8% зазначили, що криза позначилася на них певною мірою. І лише 16,5% відповіли, що живуть, як і раніше.

 

60 кримінальних справ
за фактами незаконних затримок із виплати заробітної плати порушила Генеральна прокуратура України впродовж минулого року. Як повідомила в інтерв’ю УНІАН заступник Генерального прокурора Тетяна Корнякова, 26 січня прокурори областей зберуться на нараду, щоб узагальнити ситуацію, яка склалася у зв’язку з необґрунтованим зростанням боргів із виплати зарплати.

 

9 осіб
потонули в Україні з початку нинішнього року, повідомляють у прес–службі МНС. Ще 46 людей вдалося вчасно врятувати. Серед основних причин загибелі людей на воді рятувальники називають теплу зиму та недбалість людей, які виходять на тонкий лід, незважаючи на попередження про загрозу життю.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>