НОВИНИ ПЛЮС

20.01.2009

Рандеву Ющенка і Лукашенка

Сьогодні у Чернігові відбудеться робоча зустріч Віктора Ющенка і Олександра Лукашенка. За повідомленням власкора «УМ» у Мінську Олексія Мінчонка, планується, що український і білоруський президенти проведуть переговори як «віч–на–віч», так і в розширеному форматі. Як раніше повідомляв посол України в Мінську Ігор Ліховий, буде обговорено договір про демаркацію українсько–білоруського кордону, досі не ратифікований парламентом Білорусі.

Це перша робоча зустріч Ющенка і Лукашенка за час президентства
В. Ю. Раніше контакти здійснювалися тільки на рівні самітів СНД.

Наступ на Наливайченка

Окружний адміністративний суд Києва почав розгляд справи за позовом народного депутата від «Народної самооборони» Геннадія Москаля про усунення Валентина Наливайченка з посади в. о. голови СБУ. Також Москаль зареєстрував у Верховній Раді проект постанови про утворення слідчої комісії щодо заяв в. о. голови СБУ Наливайченка та його заступника Тиберія Дурдинця (нещодавно керівники СБУ заявили про причетність низки депутатів до кримінальних злочинів).

Нардеп від БЮТ Святослав Олійник звернувся до Генпрокурора з проханням перевірити законність призначення Наливайченка виконувачем обов’язки голови СБУ.

Україна й НАТО

Комісія «Україна — НАТО» вказує на досягнення Україною прогресу при виконанні цільового плану дій на 2008 рік. Відповідні оцінки наша держава отримала під час засідання комісії у Бельгії, яка проходила на рівні послів під головуванням Генерального секретаря НАТО Яапа де Хоопа Схеффера, повідомила прес–служба МЗС.

Розшукується суддя

У Міністерства внутрішніх справ є інформація, що суддя Львівського апеляційного адміністративного суду Ігор Зварич може перебувати в Києві. «У МВС є орієнтування про місцеперебування пана Зварича в столиці нашої країни... Я скажу більше — під депутатським прикриттям», — сказав міністр внутрішніх справ Юрій Луценко на прес–конференції. Чутки, ніби суддя помер, Луценко назвав спробою «замести сліди», повідомляє «Інтерфакс–Україна».