«Динамо» по телевізору від Сьоміна

20.01.2009
«Динамо» по телевізору від Сьоміна

Російський тренер «Динамо» Юрій Сьомін подарував дітлахам телевізор. (Фото Андрія ЛУКАЦЬКОГО.)

Футбол уже давно вийшов за суто спортивні рамки — нині це по–справжньому соціальне явище. Приємно, що це розуміють і в багатьох футбольних клубах. Зокрема, столичне «Динамо» вже не перший рік із власної ініціативи проводить зустрічі з прихильниками, до того ж не лише на своїй території, а й у гостях, приділяючи увагу й дітлахам, котрі позбавлені батьківського піклування.

Наприкінці грудня під патронатом президента клубу Ігоря Суркіса стартувала благодійна акція «Ми — разом!». Перед Новим роком керівник «біло–синіх», наче Дід Мороз, відвідав столичну школу–інтернат №14. Після того футболісти побували в київських школах–інтернатах №18, №3, №26 та №21 у Пущі–Водиці, Васильківському дитячому будинку «Сонечко», Дарницькому будинку–інтернаті для дівчаток, недільній школі при єдиній в Україні Чорнобильській церкві. Провело «Динамо» на своєму стадіоні й традиційну вже зустріч із дітьми–чорнобильцями, не обділивши їх подарунками.

Упродовж року для учнів шкіл–інтернатів та дитячих будинків Києва й області «Динамо» організовуватиме майстер–класи своїх футболістів, екскурсії до клубного музею, на навчально–тренувальну базу в Кончу–Заспу, школу «Динамо» на Нивках. Проведуть для дітлахів і справжній футбольний турнір. Також юнакам уже подарували абонементи на домашні матчі «Динамо» — таким чином на стадіоні формується соціальний дитячий сектор.

А минулого четверга, перед від’їздом на тренувальний збір до Іспанії, представники клубу відвідали Київський дитячий будинок «Малятко» на Куренівці. Тут навчається 130 сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки. На зустріч прийшли головний тренер «Динамо» Юрій Сьомін, генеральний директор Резо Чохонелідзе, футболісти Алієв, Кравець, Ярмоленко, Бетао й Корреа. Знамениті гості привезли солодощі, сувеніри, клубну атрибутику, книжки й журнали. А футбольні команди «Малятка» отримали фірмове екіпірування — комплекти форми, бутси й м’ячі. Крім того, пан Сьомін порадував дітей подарунком суто від себе — величезним рідкокристалічним телевізором.

До речі, колектив вікової категорії до 13 років цього дитячого будинку в турнірі з футболу серед команд інтернатів під назвою «Ти не один!» виборов третє місце, а Богдана Лебедя й Ігоря Грицая визнали, відповідно, найкращим воротарем і гравцем змагань.

Господарі відповіли динамівцям концертною програмою, і навіть на зазвичай суворому обличчі Олександра Алієва проскакувала щира посмішка. А любов бразильців до дітей і так загальновідома — Бетао перший із задоволенням пішов фотографуватися в обіймах дітлахів, доки його одноклубники поводилися стримано.