Побачити француженок і програти

20.01.2009
Побачити француженок і програти

Вікторія Кутузова пройшла три кола кваліфікації, але вилетіла в першому ж раунді основної сітки. (Фото Рейтер.)

На елітних змаганнях серії «Великого шолома» та іже з ними вже традиційно боротьбу починає понад десяток українців та українок. Проте ця кількість нечасто переходить в якість. По одному турніру WTA і ATP за це десятиліття вигравали Олена Бондаренко й Сергій Стаховський. Ще по одному трофею вони здобули в парних розрядах — Олена з сестрою Катериною, Сергій — з італійцем Стараче. Із відкритим чемпіонатом Австралії, який учора стартував на хардових кортах Мельбурна, в нас пов’язані особливо приємні спогади. Саме тут дует сестер Бондаренко рік тому відсвяткував єдину нашу перемогу на турнірах «Великого шолома». Проте на дебютному супертурнірі 2009 року наші спортсмени поки що не приносять позитивних емоцій.

Минулого тижня семеро з них стартували у кваліфікаційному турнірі, що складався з трьох кіл. Крізь це сито пробилася лише Вікторія Кутузова — в останньому раунді відбору вона переграла росіянку Ольгу Пучкову — двічі по 7:5. А от Євгенія Савранська, Оксана Любцова, Юліана Федак, Ілля Марченко, Олександр Долгополов і Сергій Бубка достроково склали зброю.

20–річна ж Кутузова вчора завершила «Аустреліен оупен» уже в першому колі основної сітки. Одеситка програла «без варіантів» досвідченій француженці Наталі Деші — 3:6, 0:6. «Подвоїла» нашу поразку у своєрідному українсько–французькому матчі киянка Марія Коритцева, котра також у двох сетах поступилася Аліз Корне — 3:6, 4:6.

Сьогодні проведуть свої дуелі першого раунду сестри Бондаренко: Катерина — проти полячки Агнешки Радванської (9–й номер посіву), Олена (31) — проти австралійки польського походження Олівії Роговської.

Єдиний наш представник, що залишився в чоловічій сітці, — киянин Сергій Стаховський — до основного турніру вперше потрапив без кваліфікації. На старті 23–річному українцеві дістався в суперники француз Арно Клеман.