ХРОНІКА

20.01.2009

Велоспорт

Три медалі здобули українці на четвертому етапі Кубка світу з велотреку в Пекіні. Герой недавнього інтерв’ю «УМ» Віталій Щедов став другим у індивідуальній гонці переслідування на 4 км. При цьому кримчанин продовжує лідирувати в заліку Кубка світу. Четвертим у цій дисципліні в Китаї став наш Володимир Дюдя.

Задовольнилася «сріблом» і Любов Шуліка, поступившись у фіналі спринту, але залишившись на чолі генеральної класифікації. А в жіночій гонці переслідування на 3 км Світлана Галюк виборола бронзову нагороду.

П’ятий, завершальний, етап відбудеться 13–15 лютого в Копенгагені.

Санний спорт

Киянка Наталія Якушенко зупинилася за крок до п’єдесталу на шостому етапі Кубка світу в Обергофі (Німеччина), посівши четверте місце слідом за трьома господарками траси — Хюфнер, Гейзенбергер, Вішневськи. У першій спробі Наталка показала третій час, але в другому спуску погіршила свій результат. Інша досвідчена українка, Лілія Лудан, завершила змагання на 18–й позиції.

Так само поступається Якушенко трьом німкеням і в генеральній класифікації, а Лудан тут 16–та.

Лижі

Четвертою фінішувала на етапі Кубка світу у Ванкувері (Канада) броварчанка Валентина Шевченко. Найкраща українська лижниця на трасі Олімпіади–2010 показала час 41 хв. 43,1 сек. у дуатлоні — гонці на 15 км, половину якої спортсменки йдуть класичним ходом і половину — ковзанярським. Призерками стали полячка Ковальчик та італійки Лонга й Фолліс.

У загальному заліку Кубка світу Шевченко йде на 12–й позиції, а в дистанційному (без спринту) — на сьомій.

Хокей

Чемпіонат України. Східний дивізіон. «СДЮСШОР–Місто» — «Донбас» — 0:11, 5:4; «Запорізькі моржі» — «Придніпровськ» — 5:12, 4:8.

Турнірне становище: «Придніпровськ» — 34 (17), «Донбас» — 33 (14), «СДЮСШОР–Місто» — 23 (17), «Ворони» — 6 (15), «Запорізькі моржі» — 3 (15).

* * *

НХЛ. «Піттсбург» — «Анахайм» — 3:1 (Федотенко «П» — не грав через травму), «Атланта» — «Торонто» — 4:3 (Понікаровський «Т» — 14 хв. 50 сек., корисн. «0»), «Чикаго» — «Рейнджерз» — 2:3 (Жердєв «Р» — 13.53, 0+1, «0»), «Баффало» — «Кароліна» — 3:1 (Бабчук «К» — 17.45, 2 кидки, «0»), «Піттсбург» — «Рейнджерз» — 3:0 (Жердєв «Р» — 16.42, «–1»).

Автоспорт

Переможцями ралі–рейду «Дакар», що фінішував у Буенос–Айресі, в загальному заліку стали: серед позашляховиків — де Віллерс (ПАР, «Фольксваген»), серед вантажівок — Кабіров (Росія, КамАЗ), у класі мотоциклів — Кома (Іспанія, КТМ). Подробиці — у завтрашньому номері «УМ».