Москва без Володимира

Москва без Володимира

«Я бажаю предстати перед Богом 121–м митрополитом Київським. 16–м патріархом Московським і всієї Русі хай буде той, на кого вкаже Бог та ваш вибір», — звернувся в суботу предстоятель Української православної церкви до делегатів УПЦ, готуючись виряджати їх до столиці Російської Федерації на помісний собор РПЦ.

Новосілля на вулиці 9 Травня

Новосілля на вулиці 9 Травня

Цю місію виконала міністр праці і соціальної політики України Людмила Денисова. Відтепер постраждалі євпаторійці — повноправні господарі свого житла в новій дев’ятиповерхівці по вулиці 9 Травня, 45а, зведе­ній будівельним підприємством Міноборони УНР–85. Заключне ж офіційне новосілля за участі міністра, як розповіли «УМ» у прес–службі мерії, мають провести 27 січня. І тоді житлову проблему для всіх без винятку 89 родин, як із повністю зруйнованих, так і вцілілих під’їздів горезвісного будинку по вулиці Некрасова, 67, зруйнованого вибухом газу 24 грудня минулого року (тоді, нагадаємо, загинуло 27 осіб), буде взагалі знято з порядку денного.

Платять предки, затримує — СБУ

Платять предки, затримує — СБУ

Учора у приміщенні прес–служби безпекового відомства відбулась офіційна передача історичних цінностей до експозиції музейного комплексу «Мистецький арсенал». Майже 700 античних монет римського періоду, які вилучили під час спроби вивезти їх за межі України, громадянин однієї з країн Балтії скуповував на «чорному ринку» в Одесі. Правопорушник мав намір незаконно перевезти придбані артефакти у Норвегію на замовлення тамтешніх колекціонерів. Під час затримання у міжнародному аеропорту Одеси в нього вилучили коробку передач для мотоцикла марки «Дніпро», а в ході митної перевірки правоохоронці виявили колекцію стародавніх монет, які були сховані в спеціально облаштованій схованці агрегата. Порушника затримали і згодом визнали винним у скоєнні злочину. Його засуджено за другою статтею Кримінального кодексу України «Контрабанда» і стягнено штраф у розмірі 17 тисяч гривень, а вилучені монети конфісковано в дохід держави.

Пекуча «Росія»

Пекуча «Росія»

Шахту «Росія» ДП «Селидіввугілля» аж ніяк не назвеш небезпечною щодо загазованості виробок та викидів метану, від чого потерпають вугільні підприємства, в яких видобувають паливо на кілометровій глибині. Проте саме тут спалахнула підземна пожежа, внаслідок якої потерпіли 14 гірників.

«Охрещений» вогнем

«Охрещений» вогнем

Споруда посеред міста у вигляді величезної літаючої тарілки з самого початку її зведення користується підвищеним інтересом. Адже аналогів стадіону «Донбас–арена», який донеччани називають однією з найулюбленіших і найдорожчих «іграшок» президента ФК «Шахтар» Ріната Ахметова, немає ні в Україні, ні в країнах ближнього зарубіжжя. 50–тисячна спортарена, яку почали будувати в 2006 році, прийме перших відвідувачів уже влітку нинішнього року. А поки її в авральному порядку вимушені були відвідати пожежники та правоохоронці.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У дніпровському Йордані!

У дніпровському Йордані!

Потрапивши вчора у київський Гідропарк на дніпровському острові з екзотичною назвою Венеціанський, неможливо було не сказати: «Водохреща — це модно!» Ще з самого ранку біля берегів Дніпра з’явилося безліч ополонок. Зануритися в крижану Йорданську воду, яка на Водохреща, з опівночі до опівночі, стає цілющою на цілий рік, прийшли тисячі людей: старі й молоді, здорові, з бажанням загартуватися й очиститися, й багато хворих — з вірою в чудесне одужання. Адже вода ця — та сама, в якій хрестився Господь...

До Нігерії зась!

До Нігерії зась!

Таке зобов’язання особисто дав міліції одіозний пастор церкви «Посольство Боже», уродженець Нігерії Сандей Аделаджа. Отже, до завершення розслідування справи про фінансові махінації компанії «Кінгз кепітал», робити внески до якої активно агітував власних прихожан цей нігерієць, він може надовго забути про улюблені африканські ландшафти. Принаймні, за словами міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, справа щодо шахрайства навколо «Кінгз кепітал» навряд чи буде завершена найближчим часом.

Всі статті рубрики