Болгарія не хоче бути унітазом

Болгарія не хоче бути унітазом

Учора в Брюсселі мала відбутися церемонія відкриття інсталяції відомого чеського митця Давида Черни (композиція, яка була зібрана перед будинком Ради міністрів ЄС з нагоди початку головування Чехії в ЄС). Восьмитонна композиція під назвою «Ентропа» — це група скульптур у формі контурів територій країн­членів ЄС, кожна з яких висміює стереотипи, пов’язані з конкретними націями. Саме це авангардистське скульптурне творіння площею 16 кв. м відразу після встановлення викликало великі суперечки.

Провокації і бомба

Провокації і бомба

Вступ Болгарії до ЄС не дав очікуваного поліпшення рівня життя. Економіка гальмує, країну роз’їдає корупція, комуністичноолігархічна влада зрощується з мафією. А холод, який встановився в будинках болгар у зв’язку з відключенням російського газу, додатково виганяє людей на вулиці. Тиждень тому відбулася акція спалення російського прапора перед консульством Росії у Варні. В понеділок у портовому місті Бургас відбулася символічна акція «поховання болгарського уряду». У Софії зовсім різні опозиційні сили отримали дозвіл від столичної влади на проведення акцій протесту перед приміщенням Народних зборів 14, 15 та 16 січня.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Валенса, син Валенси

Валенса, син Валенси

Ярослав Валенса — один із найприємніших польських політиків — енергійний, привітний та оптимістичний. І це попри те, що він усе життя несе «хрест синівства». «Син свого батька» щиро визнає: увійти до високої політики йому допомогли не лише власні чесноти, а й «розкрученість політичного бренду «Лех Валенса». Водночас Ярославу вдалося спростувати прислів’я про яблуко, що падає недалеко від яблуні — на відміну від батька, він переконаний ліберал, адже після «Солідарності», вже по часах президентства, Лех Валенса увійшов в історію Польщі як досить авторитарний політик, що не цурався міцного слівця. Останніми роками від «старого» Валенси чи не найбільше діставалося провідникам «Права і справедливості»; через закиди у співпраці з комуністичними спецслужбами він навіть назвав Леха Качинського негідником. Але «молодий» Валенса, будучи членом Сеймового комітету із закордонних справ, не намагається виправдати ані батька, ані нинішнього президента — їхня сварка просто шкодить міжнародному образу Польщі.

Всі статті рубрики