«Темний лицар» і цинічний лікар

10.01.2009

У Лос–Анджелесі пройшла 35–та церемонія нагородження «народних артистів Америки» — People’s Choice Awards. Цього разу на сайті проекту свої голоси за улюблені фільми й акторів подали понад 12 мільйонів інтернет–користувачів.

Головним тріумфатором став фільм «Темний лицар» — остання стрічка за участю покійного Хіта Леджера продовжує збирати врожай нагород. Кіно було визнане найкращим художнім фільмом 2008 року і перемогло в номінації «Найкращий фільм у жанрі екшн», обійшовши в обох категоріях стрічки «Залізна людина» та «Індіана Джонс: Королівство кришталевого черепа». Окрім того, «Темний лицар» нагороджений за найкращий акторський склад, а виконавець ролі Бетмена Крістіан Бейл визнаний «Найкращим супергероєм» і поділив із Леджером звання «Найкращого екранного дуету–2008».

Нагороди за найкращу жіночу та чоловічу головну роль отримали Кейт Хадсон і Бред Пітт. Дружина останнього, Анджеліна Джолі, також без відзнаки не залишилася — її народ визнав найкращою актрисою в бойовику. У чоловічій номінації відповідне звання здобув Уїлл Сміт, якого американці назвали також найулюбленішим кінозіркою–чоловіком. А серед жінок лідеркою народних симпатій залишається Різ Уїзерспун.

Серед комедійних акторів не було рівних Адаму Сендлеру і Тіні Фей, а найбільш популярною комедією була названа «27 весіль».

Премію «Народний вибір» у номінації «Кінофільм для всієї сім’ї» отримав мультик «Волл–І», у жанрі драми переміг фільм «Із життя бджіл», а найкращим саундтреком визнані пісні з мюзиклу «Мамма міа!» у виконанні Меріл Стріп.

Шанувальники цинічного доктора Хауса можуть потішитися за свого улюбленця — однойменний серіал визнаний найкращим «милом», а Х’ю Лорі, який зіграв у ньому головну роль, — кращим телеактором.