То де подання на «земельну мафію»?

19.12.2008
То де подання на «земельну мафію»?

Ксерокопія подання.

У попередньому номері «УМ» повідомляла про дивні колізії, що відбулися у стінах парламенту із поданням Генпрокурора Олександра Медведька щодо надання згоди на позбавлення недоторканності та арешт депутата від БЮТ Богдана Губського. Нагадаємо, що 16 грудня близько 11.00 Генпрокурор направив до ВР відповідне подання. Але вже у другій половині дня керманич Генпрокуратури відкликав подання, в якому вимагав згоди парламенту ще й на арешт Губського. За даними «УМ», це відбулося після жорсткої розмови з Юлією Тимошенко, яка стала на захист одіозного БЮТівця.

Ще позавчора чимало депутатів казали, що не чули про таке подання на Губського, руками розводили і у прес–службі ГПУ. Але вчора «УМ» з’ясувала, що все ж таки є нардепи, які навіть мають ксерокопію подання Медведька з усіма вхідними даними. Так, відповідну ксерокопію отримав не деінде, а саме в апараті Верховної Ради нардеп Григорій Омельченко. Тим більше, цього депутата з фракції БЮТ здивувала інформація нашої газети про таємниче відкликання подання на його колегу по фракції Генпрокурором. Учора пан Омельченко направив на ім’я Генпрокурора депутатський запит, копію якого він надав «УМ». Депутат надав також редакції копію подання Генпрокурора до ВР.

У запиті депутат Омельченко нагадує Генпрокурору, що ще 26 листопада 2008 року звертався до нього з проханням «дати правову оцінку тим народним депутатам, які зловживають правом депутатської недоторканності та ігнорують виклики у слідчі органи для дачі пояснень чи показів», але відповіді так і не отримав. Так само БЮТівець Омельченко нагадує, що його досі не поінформували, як Генпрокуратура виконує доручення Президента Ющенка щодо боротьби з «земельною мафією» в Київській області, котру контролюють високопосадовці та окремі нардепи. Відповідне доручення глава держави дав Генпрокуратурі після відкритого звернення депутата Київської облради Володимира Федосєєва, коли той стверджував, що лідером «земельної мафії» на Київщині є саме Губський.

Тож, маючи на руках ксероко­пію подання Генпрокурора до ВР про надання згоди на арешт нардепа від БЮТ Богдана Губського, його колега по фракції Омельченко у своєму депутатському запиті просить пана Медведька офіційно пояснити:

1. Підтвердити або спростувати повідомлення інтернет–видання «Оглядач» та газети «Україна молода» про те, що відповідне подання на Губського Генпрокурор направляв до парламенту.

2. Якщо Генпрокурор підписав подання і направив його до ВР, то з яких мотивів він його відкликав?

3. Чи зверталася Прем’єр–міністр Тимошенко до Генпрокурора з проханням відкликати подання щодо позбавлення імунітету Губського? Якщо зверталася, то які наводила аргументи?

Сподіваємося, керівництво Генпрокуратури таки пояснить громадськості свою «страусячу» позицію.