«Ні» непримхливої жінки

«Ні» непримхливої жінки

Соціалістична партія, провідна опозиційна сила Франції, переживає кризові часи. Вибори нового лідера партії обернулися драмою з елементами фарсу. Спочатку нового генсека не спромоглися обрати прямим голосуванням 233 тисяч партійних активістів, потім безсилим виявився партійний з’їзд і, нарешті, право вибору було знову надане членам партії. Голосування відбулося минулої п’ятниці й фактично відобразило картину розколу: за мера міста Лілль Мартін Обрі було віддано 50,02 відсотка голосів, а за кандидата на останніх президентських виборах Сеголен Руаяль — 49,98 відсотка. Різниця в 0,04 відсотка в абсолютному вимірі становила лише 42 голоси. За такого розкладу, відома своїм примхливим характером Руаяль, яка перебувала в цивільному шлюбі з попереднім лідером партії Франсуа Олландом і не без його допомоги зробила партійну кар’єру, відмовилася визнати свою поразку і висунула вимогу повторного підрахунку голосів.

«Зелене» самоврядування

«Зелене» самоврядування

Позавчора у Гренландії, найбільшому у світі острові, який майже 300 останніх років належить Данії, відбувся референдум щодо розширення автономії. Населення острова становить 57 тисяч осіб, 50 тисяч із яких — представники народності інуїтів, різновиду ескімосів, а сім тисяч — данці.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Додаткова атракція Бангкока

Додаткова атракція Бангкока

Учора по обіді уряд Таїланду оголосив про розпуск парламенту та призначення нових виборів. Про це, як передає «Рейтер», повідомив головнокомандувач армії країни Анупонг Паочинда. Уряд також склав свої повноваження. Такий результат дали антиурядові виступи в столиці країни — Бангкоку. Перед цим опозиція майже на добу заблокувала міжнародний аеропорт країни.

Невдячність спасенних

Невдячність спасенних

Суддя Алехандро Валентін у суді іспанського міста Вальядолід виголосив вердикт, що фігурки розп’яття в класах суперечать секулярному характеру Конституції країни. Відтак усі розп’яття Ісуса повинні зникнути зі шкіл Вальядоліда. Відповідний судовий позов подали кілька батьків та атеїстична група ще 2005 року. Це перше таке судове рішення в історії Іспанії, яка завжди вважалася бастіоном католицької церкви.

Всі статті рубрики