НОВИНИ ПЛЮС

25.11.2008

Суд і діло

Окружний адміністративний суд Києва задовольнив скаргу голови Печерського районного суду Києва Інни Отрош на два укази Президента, які передбачали звільнення Отрош із посади. Перший указ передбачав скасування указу про призначення Отрош головою Печерської феміди. А інший передбачав скасування указу про звільнення на цій посаді Володимира Колесниченка.

Відзнака донецькому голові

Президент Віктор Ющенко нагородив голову Донецької облради, одного з чільних «регіоналів» Анатолія Близнюка орденом «За заслуги» II ступеня. Про це йдеться в указі глави держави від 19 листопада. Близнюка нагороджено «за багаторічну сумлінну роботу й вагомий внесок у соціально–економічний і культурний розвиток Донецької області».

У 2004 році Близнюк брав участь у так званому «з’їзді сепаратистів» у Сіверськодонецьку, учасники якого ініціювали проведення референдумів щодо створення Південно–Східної автономії або переходу до федеративного устрою України. Тоді ж Ющенко вимагав порушити кримінальну справу проти «губернаторів» цих регіонів, зокрема і проти Близнюка.