Не кажи гоп, поки не нагрієшся

Не кажи гоп, поки не нагрієшся

Ситуація із опалювальним сезоном у Луцьку знову вийшла не те, що з–під контролю, а взагалі втратила будь–яку логіку дій тих, хто так чи інакше до цього причетний. Початку сезону гарячих батарей в обласному центрі Волині передувала кількамісячна боротьба міської влади з приватною енергетичною компанією «Луцьктеплоенерго», що у сумнівний спосіб свого часу приватизувала стратегічну для міста найбільшу котельню на вулиці Карбишева. Спершу компанія шантажувала владу і місто, три місяці не подаючи гарячої води у кілька мікрорайонів міста. І тільки привид холодів, що наближалися, змусили міського голову вдатися до радикальних дій і самовільно розпломбувати котельню й дати людям воду й тепло вчасно, тобто з 15 жовтня.

Бульдозери на Свободі

Бульдозери на Свободі

П’ятнадцять великих компаній, які становлять 90 відсотків будівельного ринку Харківщини, оголосили війну інспекторам із державного архітектурно–будівельного комітету (ДАБК) та філії «Укрдержбудекспертизи». За словами їхніх топ–менеджерів, чиновники цих наглядових структур перетворили харківські будмайданчики на невичерпне джерело власного збагачення і можуть знищити перспективну галузь як таку. На знак протесту керівники компаній днями вивели на центральний майдан Свободи майже дві тисячі робітників разом із півсотнею одиниць важкої будівельної техніки і обіцяють боротися до кінця. Свідком їхнього пікету, за цікавим збігом обставин, став Президент Віктор Ющенко, який якраз перебував із робочим візитом у Харкові. Виїзний демарш бульдозерів та людей у касках неабияк зацікавив главу держави, який дав доручення голові облдержадміністрації Арсену Авакову особисто розібратися в цьому конфлікті і доповісти йому про результат.

Нема кризи без добра

Нема кризи без добра

Економічна криза, від якої потерпає суспільство, виявляється, має й певні позитивні моменти. У цьому вже встигли переконатися мешканці Маріуполя, де складна ситуація на металургійних гігантах — комбінатах «Азовсталь» та імені Ілліча — відразу позначилася на життєдіяльності всього міста. Та немає лиха без добра, адже міська влада вирішила поки призупинити підвищення тарифів на послуги комунального підприємства «Маріупольтепломережа».

Всі статті рубрики