Мільярди щезли зненацька

Мільярди щезли зненацька

Під час учорашньої наради в Державній податковій адміністрації Президент України Віктор Ющенко зробив дуже невтішний прогноз: дефіцит державного бюджету нинішнього року становитиме понад 25 мільярдів гривень. Як відомо, у кошторисі держави дефіцит планувався у розмірі 17,9 мільярда. Донедавна все йшло як по маслу: за словами міністра фінансів Віктора Пинзеника, за підсумками дев’яти місяців доходи бюджету були більшими, ніж видатки. Мінфін на хвилі успіху навіть виявляв наміри зробити бездефіцитним кошторис наступного року.

Готелі «пропонують інтим»

Готелі «пропонують інтим»

Співробітники Київського управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, за підозрою у звідництві (сутенерстві) затримали консьєржа респектабельного готелю «Хаятт Рідженсі Київ». Молодик — 21–річний службовець готелю — організував досить ефективну схему з надання інтимних послуг постояльцям. Цікавою у даній ситуації виглядає поведінка підозрюваного відразу після його затримання. Молодий чоловік не те що не заперечує свого заняття звідництвом, а навпаки, докладно розповідає правоохоронцям про специфічні деталі ведення свого «бізнесу». Зокрема, він заявив, що адміністрація готелю «в курсі» його діяльності. До того ж гості готелю (переважно іноземці) добре поінформовані про можливість отримання інтимних послуг за посередництва відділу консьєржів (по суті відділу організації відпочинку гостей) — тут можна отримати «довідку» про всі ресторани, казино та інші розважальні заклади столиці, в яких надаються інтимні послуги. Парубок мав «прямі контакти» з кількома українськими повіями, які «оперативно» прибували на перший же виклик.

І сказав суд: «Підрахуй» — я!

І сказав суд: «Підрахуй» — я!

Журналіст Ігор Яковлєв, схоже, припустився фатальної помилки, спробувавши відмежуватися від колишнього боса — народного депутата від Партії регіонів Сергія Ківалова. І, встрягнувши в судову тяжбу з телекомпанією, підконтрольною пану Ківалову, може надовго загриміти за колючий дріт. Днями Приморський райсуд міста оприлюднив вирок — шестирічне позбавлення волі з конфіскацією майна, відповідно до санкцій статей 366 і 191 Кримінального кодексу України (службова фальсифікація і привласнення або розтрата чужого майна). Причому все організовано було так, що міліцейські кайданки клацнули на зап’ястях рук пана Яковлєва буквально в залі суду — правоохоронці не стали чекати результатів оскарження рішення райсуду в обласній інстанції...

Голодомором — по генофонду

Голодомором — по генофонду

Наближається сумна, але значуща дата — 75ті роковини Голодомору 1932—33 років. Скільки людей тоді тоталітарна радянська система замучила, не залишивши їм окрайця хліба, — науковці не можуть підрахувати й досі. Учора в пресцентрі «Укрінформу» результати своїх досліджень Голодомору презентували співробітники Інституту демографії та соціальних досліджень Академії наук України Людмила Слюсар та Омелян Рудницький.

Заґратовані покришки

Заґратовані покришки

І вкотре в центрі уваги — вічна тема: міліція і народ. Не встигли вщухнути пристрасті з приводу того, як розігнали правоохоронці націоналістичну ходу на Покрову, як на порядку денному — акція проти підвищення тарифів на проїзд у столичному транспорті. Такий собі «голодний бунт», якому не пощастило пройти спокійно. В неділю ввечері співробітники міліції затримали 11 учасників акції, котрі пікетували мерію.

Безробітний Герострат

Безробітний Герострат

Минулої неділі перед ранковою молитвою в місті Долина несподівано загорівся храм Української православної автокефальної церкви. Як з’ясували невдовзі долинські правоохоронці, вогонь у двох місцях церковного приміщення спалахнув неспроста — культову споруду навмисно підпалив місцевий 22річний безробітний.

Двоголова Кодима!

Двоголова Кодима!

У невеличкому містечку Кодима нині «спекотно»: місцеві депутати не лише достроково позбавили свого мера повноважень за виявлені фінансові махінації, а й призначили виконувати обов’язки міського голови до виборів мера секретаря міськради Олександра Мелешка. Однак пані Ларійчук не змирилася з позицією абсолютної більшості й оскаржила рішення сесії. А одеський Апеляційний адміністративний суд ухвалив постанову, якою зобов’язав депутатів поновити її на посаді мера.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Балконопад на Листопадовій

Балконопад на Листопадовій

Надзвичайний випадок стався в центрі Тернополя на вулиці, де засідають місцеві депутати. У сусідньому з нею житловому будинку, де, до речі, розташована й популярна серед представників влади кав’ярня «Бомонд», обвалились одразу... два балкони. І хоча згадана будівля вважається добротною, бо зроблена з каменю, але оскільки є витвором післявоєнної забудови, то балкон«убивця» у квартирі на третьому поверсі був визнаний аварійним ще навесні цього року.

Всі статті рубрики