Простелю наче долю...

Простелю наче долю...

Продемонстрували його журналістам позавчора в Полтаві представники кількох місцевих громадських організацій. Хоча, так би мовити, офіційна презентація відбудеться 13 листопада в Батурині під час всеукраїнського відзначення 300–річчя відомої трагедії.

Національний парк і наші гриби

Національний парк і наші гриби

Проти одноголосно проголосували депутати сільської ради села Жовнино Чорнобаївського району на Черкащині. Це село розташоване «на розі» Кременчуцького моря та гирла річки Сула. Саме там після Указу Президента «Про невідкладні заходи щодо розширення мережі національних природних парків» на території вже наявного ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Сулинський», площа якого сягає майже вісім тисяч гектарів, створюється Національний природний парк «Нижньосульський».

Зіркова дачниця

Зіркова дачниця

І хоча, як подейкують, ґрунтовне облаштування того вигідного шматка, де колись розміщувалась дослідна ділянка Національного інституту винограду і вина «Магарач», почалось давно, але тільки днями під «самобуд» підвели законну базу. Постановою Ради міністрів Криму ті 0,14 га передали народній артистці в оренду на 49 років — для індивідуального дачного будівництва. Прикметно, що в часі це якраз збіглося з 180–річним ювілеєм «Магарача». Спікер Анатолій Гриценко з цього приводу вручив його директору почесну грамоту президії ВР Криму. Либонь, як «утєшитєльний» приз.

Всі статті рубрики