«Або моя, або нічия...»

«Або моя, або нічия...»

Повідомлення про те, що в центрі Черкас у залі ігрових автоматів скоєно напад на працівницю — 19–річну дівчину — підняло на ноги всіх оперативників Придніпровського райвідділу міліції. Коли правоохоронці примчали на місце події, то виявилося, що дівчина отримала тяжкі поранення ножем — в обличчя, груди та живіт. Під ніж злочинця потрапив і охоронець закладу. Втрачаючи свідомість, дівчина встигла назвати колегам ім’я 36–річного нападника, оскільки його вона добре знала, бо жила з ним кілька місяців, але потім кинула.

Розстріл друга

Розстріл друга

В Умані компанія з п’яти молодих людей сиділа в помешканні одного з друзів і мріяла про світле майбутнє. Гуртом вони планували відкрити бізнес. Спочатку розмова йшла тихо–мирно, але згодом переросла в запальну суперечку, а пізніше — в бійку. Останнім аргументом у сварці став карабін.

Віталій Грицак: Банки, які ми охороняємо, не грабують!

Віталій Грицак: Банки, які ми охороняємо, не грабують!

Коли начальник Департаменту Державної служби охорони при МВС цієї середи давав бліц–інтерв’ю «Україні молодій» з нагоди святкування 56–ї річниці служби, в центрі Києва, на вулиці Володимирській, грабували філію великого банку. Такого в столиці не траплялося вже давно — пік пограбувань київських банків був рік тому. Грабіжник із пістолетом виніс 80 тисяч гривень, його слід втратив собака — вочевидь, він тікав на авто зі спільником. З’ясувати, який саме банк пограбовано і хто його охороняв — бійці так званої «платної міліції» з ДСО чи приватні охоронці, «УМ» так і не вдалося — в міліцейському відомстві не хочуть завдавати шкоди репутації фінансових установ у період кризи. Тим більше в МВС прогнозують, що рівень злочинності внаслідок кризи лише зростатиме: на слизьку доріжку можуть ставати ті люди, які втратять роботу, або гроші у банках, що луснули.Тому наша розмова з генералом Грицаком стосувалася вічних турбот власників — грошей та безпеки їх збереження, а також нинішньої кризи, яка торкнулася і ДСО. «Ми не відрізняємося від інших суб’єктів господарювання, як і вони, ми підлягаємо загальній системі оподаткування, хоча і є неприбутковою організацією, тому в нас ті ж самі проблеми», — розповідає «УМ» Віталій Грицак і додає, що їхнім клієнтам варто готуватися до підвищення тарифів на послуги державної служби охорони.

Всі статті рубрики