Мало б’єте, паночку!

Мало б’єте, паночку!

Як Всесвітній конгрес українців збирається разом, аби поплакати про кривди минулі й теперішні, так і російський Всесвітній конгрес співвітчизників, який розпочався вчора в Москві, збирається для того самого, от тільки сльози — крокодилячі. А найбільше, звісно ж, печуть утиски «рускоязичного насєлєнія» в Україні. Проілюструвати цю «тяжку біду», а також просити «отєчєского отношенія», до білокам’яної поїхав... народний депутат з «ісконно» російським прізвищем України, «регіонал» Вадим Колесніченко.

«Курс» рідкої валюти зросте

«Курс» рідкої валюти зросте

Кабінет Міністрів встановив мінімальні ціни на деякі види спиртних напоїв. Нові тарифи на оковиту такі: півлітра горілки коштуватиме 14 грн. із розрахунку по 70 грн. за літр спирту. Пляшка коньяку трирічної витримки коштуватиме 25 грн., із розрахунку по 125 грн. за літр спирту, чотирирічний коньяк — 28 грн. та п’ятирічний — 32 гривні.

Дитсадківські мікроби

Дитсадківські мікроби

У Кіровограді з дошкільного навчального закладу №47 із підозрою на вірусний гепатит «А» шпиталізували шістьох п’ятирічних дітей. За даними 1–ї міської лікарні, куди забрали малюків, у одної дитини захворювання підтвердилося, щодо інших п’яти — чекають на результати аналізів. Стан їхнього здоров’я середнього ступеня важкості.

Гроші або суїцид

Гроші або суїцид

Надзвичайна пригода сталася в Каневі по вулиці 206–ї дивізії. Біля тамтешньої філії АКБ «Банк національний кредит» місцевий підприємець, власник кафе «Бістро», погрожував спалити себе, якщо банк не віддасть його гроші. Чоловік тиждень ходив до банкірів, аби повернути свої кревні, котрі поклав на рахунок.

На небо з недопалком у руці

На небо з недопалком у руці

Як стверджують сусіди 58–річного мешканця селища Єзупіль Тисменицького району, загорання в його старій хаті траплялися майже так само регулярно, як змінюються пори року. Зазвичай вони виникали з однієї і тієї ж причини — господар «під мухою» любив покурити в ліжку.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Ще не вмерла» в понеділок

«Ще не вмерла» в понеділок

Днями заступник голови облдержадміністрації Надія Мякушко повідомила про новацію у шкільних закладах Полтавщини: вже з другої чверті тут з початком нового «робочого» тижня, себто по понеділках, лунатиме Гімн України. Йдеться, звісно, не про якусь самодіяльність, а про загальношкільні зібрання, з яких, власне, і стартує кожен наступний навчальний тиждень.

«Зелень» не росте

«Зелень» не росте

Уперше за останні два тижні, коли долар стрімко зростав, «зеленого» вдалося спинити. Цього вдалося досягти завдяки «силовим» діям Національного банку України і комерційних банків. На позавчорашній вечірній нараді за участю Президента Віктора Ющенка Нацбанк та керівники комерцбанків домовилися про спільні дії з утримання курсу гривні на рівні не вище 6,3 гривні за долар. Про це повідомив журналістам член ради НБУ Василь Горбаль. «Вважаю, що завтра в «обмінниках» ми побачимо дуже оптимістичний курс, — цитує депутата–«регіонала» агенція «Інтерфакс–Україна». Уже вчора в тих обмінних пунктах, де в четвер долар приймали по 6,80 грн., стояла ціна 6,10 і навіть 5,9 гривні.

Шприци напоготові!

Шприци напоготові!

Понад 45 тисяч українців до середини жовтня вже захворіли грипом. Про це свідчать останні дані МОЗ. Це лише початок, адже епідемія захворювання очікується наприкінці листопада–початку грудня. Вірус загрожує нам новий, з яким українці досі не стикалися. Це змушує багатьох скористатись рятівною вакциною. На сьогоднішній день в Україні зареєстровані та дозволені для використання вакцини — інфлувак (Нідерланди), інфлексал В (Швейцарія), флюарікс (Бельгія) і ваксігрип (Франція).

Всі статті рубрики